Az Arby’s és a Buffalo Wild Wings éttermek tulajdonosa, a Roark Capital közeledik ahhoz, hogy mintegy 9,6 milliárd dollárért megvásárolja a Subway szendvicsláncot – jelentette hétfőn a The Wall Street Journal.

06.14.18,St.,Petersburg,,Russia,Subway,Restaurant 06.14.18 St. Petersburg, Russia Subway restaurant
Fotó: Darya Kaufman

Korábban a TDR Capital és a Sycamore Partners magántőke-társaságok tárgyaltak arról, hogy közösen vásárolják fel a Subwayt, amely februárban közölte, hogy eladná az éttermi üzletágát.

Akkor az étterem egy jóval több mint 9 milliárd dolláros árat célzott meg, amit a társaságok valószínűleg nem tudtak volna megadni, a Roark magántőke-befektetési társaság ezután csatlakozott az üzlethez.

A Roark elsősorban franchise-alapú fogyasztói és üzleti szolgáltatási szektorokba fektet be. Korábban már részesedést szerzett az Inspire Brandsben is, amely egyebek között az Arby’s, a Baskin-Robbins, a Buffalo Wild Wings és a Dunkin’ tulajdonosa.

A Subwayt, amely több mint száz országban mintegy 37 ezer étteremmel rendelkezik, a tervek szerint 9,6 milliárd dollárért vásárolnák meg.

2023 első fél évében a Subway 9,3 százalékos növekedést ért el Észak-Amerikában az azonos üzletek forgalmában, mivel az étlapok megújítására, éttermeinek átalakítására és a marketingtevékenység javítására tett lépései még a kemény verseny ellenére is több vásárlót vonzottak.