Szombaton tervezett rendszerfrissítés miatt az egész országban szünetelni fog a Foxpost szolgáltatása – tájékoztatta az ügyfeleket az egyik legnépszerűbb magyarországi csomagfeladó és -átvevő rendszer. A vállalat közleménye szerint a rendszerfrissítés a csomagautomatákat, az applikációt és a foxpost.hu weboldalt is érinteni fogja.

Budapest,,Hungary,-,April,10,,2022:,Red,Foxpost,Parcel,Machine
Fotó: Shutterstock

A Foxpost szerint az informatikai rendszer frissítésére azért van szükség, mert az elmúlt időszakban megnövekedett az ügyfélkör, amelynek a kiszolgálása a megszokott színvonalon a korábbinál nagyobb erőforrást igényel.

A frissítést október 21-én szombaton 22:00 óra és 24:00 óra között végzik el, ebben az időszakban kell a szolgáltatások kiesésére számítani.

A megjelölt intervallumban küldemények előkészítésére, feladására, átvételére és nyomon követésére sem lesz lehetőség. A leállás magánszemélyekre és üzleti partnerekre egyaránt vonatkozik.

Véget ért az e-kereskedelem diadalmenete Magyarországon

Már a Covid–19 időszaka előtt is meglehetősen népszerű volt Magyarországon az e-kereskedelem, a járvány idején azonban duplájára nőtt a szektor forgalma. 2022-ben azonban, főleg a korábbi évekhez képest, jelentős lassulás következett be, olyannyira, hogy a magasan ragadt inflációs környezetben ugyanúgy visszaesést mutatott tavaly az e-kereskedelem, mint a hagyományos kiskereskedelem.