Valamennyi mézterméke árát csökkenti az Aldi Magyarország – jelentette be pénteken a kiskereskedelmi lánc.

A shopper carries food from a branch of British food retailer Aldi in London on February 9, 2013. The British supermarket chain Aldi voiced anger on February 8 after finding that two of its own brand frozen ready meal ranges -- beef lasagne and spaghetti bolognese -- contained between 30 and 100 percent horsemeat. The meals were all produced in Luxembourg for French supplier Comigel, which said the horsemeat used originally came from a Romanian abattoir via a meat-processing firm called Spanghero in southwest France. AFP PHOTO / WILL OLIVER (Photo by WILL OLIVER / AFP)
Október 20-tól az Aldi akár több mint 10 százalékkal is csökkenti a méz árát. Fotó: AFP

A diszkontlánc azt írta, hogy a döntés a virág- és az akácmézre is vonatkozik, ezeket olcsóbban kínálják az eddigi árhoz képest. Ezt azzal indokolták, hogy „elkötelezettek az árcsökkentés és a fogyasztói előnyök biztosítása iránt”. Azt is megjegyezték, azon dolgoznak, hogy a beszerzési piacokon elért árelőnyét közvetlenül és mielőbb továbbítsák a vásárlók felé. 

Mikortól csökkenti az Aldi a méz árát?

Éppen ez történik most a mézeknél, az áruházlánc a beszerzési piacon elért kedvezményt adja tovább a fogyasztók felé. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy október 20-ától, tehát mától az Aldi vásárlói alacsonyabb áron juthatnak hozzá a méztermékekhez. Csak néhány példa: 

  • az Aldi Grandessa 500 grammos akácméz 2399 forint helyett 2199 forintba kerül (ez bő 8 százalék mínusz),
  • a 900 grammos Grandessa virágméz ára 2599-ről 2299 forintra csökken (ez 12 százalékos engedmény),
  • és a Grandessa virágméz adagolóban a 250 gramm fogyasztói ára 899 forint helyett 799 forint lesz (ez is 12 százalék körüli engedmény). 

Megjegyezték, hogy mindhárom termék kizárólag magyar forrásból érkezik az áruházlánc polcaira.

Miért tudja csökkenteni a méz árát az Aldi?

Mindig igyekszünk kihasználni a lehetőségeket, hogy amikor kedvezőbb beszerzési árakat tudunk elérni, ezeket az előnyöket továbbítsuk a vásárlóinknak. Az éves mézbeszerzési tenderünk révén most tartósan csökkentett áron kínáljuk a virág- és akácmézet – fogalmazott a méz árának csökkentése kapcsán Bernhard Haider, az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója.

Elmondta a miniszter, mi nem a méhészkedés

A piacot a minőségi, de drágább méz helyett elárasztja az Ázsiából érkező olcsó műméz, valamint a szintén olcsó ukrán méz.