Kedden megtartotta bizalmi értekezletét az Audi Hungária Független Szakszervezet, közleményük szeirnt mindent megtesznek annak érdekében, hogy visszaszerezzék az eltulajdonított vagyont.

Fotó: Rákóczy Ádám

Tájékoztatásuk szerint, a szakszervezet a vele kapcsolatban álló pénzintézetektől tájékoztatást kért a számlák aktuális helyzetéről és kiderült, több mint kilencszáz millió forint áll rendelkezésre. Ezen összegek befektetésekben, megtakarításokban és folyószámlákon állnak rendelkezésre.

Az értekezleten döntöttek arról is, hogy ügyvédi megbízást adnak azért, hogy polgárjogi úton visszaszerezzék az eltulajdonított vagyont. Az elnökség tagjai ezt követően lemondtak tisztségükről. A következő bizalmi értekezleten felállítják a választási bizottságot.

Korábban kiderült, hogy az Audi szakszervezetének két letartóztatott vezetője közül az egyik ingatlanokat vásárolt, ezeket pedig a testvérének ajándékozta, a másik pedig 60 millió forintot vett fel készpénzben, amelynek egy részét saját bankszámlájára fizette be, másik részét pedig szerencsejátékokra fordította. A győr-moson-soproni ügyészség úgy ítélte meg, hogy mindkét férfi esetében fennáll a szökés esélye, ezért elrendelte a letartóztatásukat. A gyanúsítottak összesen több mint 600 millió forintot sikkaszthattak.