Az OMV új elektromos töltőt telepített Budapesten, a Szilágyi Erzsébet fasoron és Szegeden, a Dorozsmai úton található töltőállomásán: egy-egy 250 kilowatt összteljesítményű, ultragyors Elli Flexpole töltőt, melyeken két darab CCS folyadékhűtéses töltőcsatlakozó áll a vásárlók rendelkezésére – közölte az OMV.

Fotó: Ambrus G

A két töltőcsatlakozó egyenként 150 kilowatt teljesítmény leadására képes, de ha egyszerre két elektromos jármű is tölt, akkor ez az érték 120-120 kilowattra korlátozódik.

A mintegy 3 tonnás szerkezetbe LFP akkumulátort építettek, melynek elérhető teljesítménye 160 kilowattóra (193 kilowattóra bruttó teljesítmény mellett). Ez a megoldás a legmodernebb technológiát képviseli, és sokkal biztonságosabb, mint a hagyományos NMC litiumion-akkumulátorok.

A gép bankkártyát és OMV Routex kártyát is elfogad. Míg az autó kint töltődik, addig a vezetője bent töltődhet fel egy finom olasz pörkölésű kávéval vagy akár friss szendvicsekkel. Sőt, az OMV SPAR express üzletek esetében akár a napi bevásárlás is kényelmesen elintézhető.

Az OMV november elején jelentette be, hogy 2025 novemberéig további 28, egyenként legalább 150 kilowatt teljesítményű töltőpontot létesít hét forgalmas, magyarországi autóút mellett elhelyezkedő töltőállomásán, egy több országra kiterjedő, az társfinanszírozásában megvalósuló projekt keretében.