Még 2019-ben a Tesla tervezője, Franz von Holzhausen úgy próbálta bemutatni a Cybertruck törésálló ablakait, hogy egy-egy fémgolyót dobott a teherautó baloldali ablakaira. A törhetetlen ablakok azonban betörtek, azaz megrepedtek. A labda egyik alkalommal sem ment át az üvegen, azonban pókhálós repedéseket hagyott maga után rajtuk. akkor ezt a bakit káromkodással nyugtázta, most viszont pénzt csinált belőle.

Tesla's electric pickups significantly more expensive than announced
A Tesla egyik elektromos pickupja.
Fotó: Andrej Sokolow/picture alliance via Getty Images

Csütörtökön a Tesla látványos show keretében bemutatta a Cybertruck kisteherautó három változatát. Muskék pedig úgy döntöttek, hogy az autók ablaküvegeire egyedileg tervezett, pókhálós matricát készítenek és árusítanak. 

A matricák darabja 55 dollárba (19 ezer forint) került és a vállalat szerint gyorsan el is kapkodták. 

Azt ugyanakkor nem tudni, hogy hány darabot készítettek belőle.

Az egyedi tervezésű vinyetta a vezetőoldali hátsó ülés ablakára ragasztható, azaz nem a sofőrülés mellettire, amely a valóságban megrepedt. A hátsóablak lefedése azonban nem okoz biztonsági problémát.

Von Holzhausen megismételte a demonstrációt a csütörtök esti eseményen. Az ablak ezúttal nem repedt be – számolt be a CNN.

A matrica a Tesla weboldalán Cybertruck tartozéki közt megtalálható, ott ahol megvásárolható az a háromezer dolláros (egymillió forintos) sátor is, amelyet a kisteherautó ágyához lehet felállítani.

Elon Musk híres a szabad szájáról, nem az autóbemutatón volt első és utolsó káromkodása. A milliárdos a héten is melegebb éghajlatra küldött egyeseket, akkor az X közösségi oldala kapcsán.

A négy évvel ezelőtti kínos jelenet alább tekinthető meg.