A Duna Group megállapodást kötött a Mota-Engil SGPS SA társasággal a Mota-Engil Central Europe cégcsoport megvásárlására, amely Lengyelország építőipari és ingatlanfejlesztési piacának aktív szereplője – közölte az építési betontermékeket gyártó Duna Aszfalt Zrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.

Duna Group
A Duna Group egy lengyel ingatlanfejlesztőt vásárol.
Fotó: Duna Aszfalt / Facebook

A cégvásárlás végrehajtásához az illetékes lengyel hatóságok és egyes finanszírozó intézmények engedélye is szükséges, ezek megszerzését a felek 2024 első fél évében tervezik.

A tranzakció a Duna Group nemzetközi jelenlétének növekedését, az építőipari szakmában betöltött szerepének megerősítését, továbbá a magyar tulajdonú regionális középvállalati státusz elérését szolgálja

– írta a társaság a közleményében.

A Duna cégcsoport a magyarországi mélyépítés meghatározó szereplője, vezető vállalkozása a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Zrt., amelynek részvényeit a BÉT Xbond platformján regisztrálták.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Duna Aszfalt nettó árbevétele 2022-ben 242,63 milliárd forintot, 2021-ben 303,32 milliárd forintot tett ki. A társaság tavaly 12,28 milliárd forint nyereséggel zárt, egy évvel korábban 30,44 milliárd forint volt az adózott eredménye – közölte az MTI.

Magyarország hatodik leggazdagabb embere: vannak terveink Ukrajna helyreállítására

Az egyik legnagyobb magyar építőipari vállalat tulajdonosa szerint Ukrajnában rengeteg munka lesz. Arról is beszélt, hogyan lehetnének a magyar utak osztrák minőségűek.