Az idei nyári szezonban is minden versenytársánál több, közel 4 millió ülőhelyet biztosít majd 70 célállomásra a Wizz Air – jelentette be a légitársaság. Közlésük szerint ezzel tovább őrzik piacvezető pozíciójukat Magyarországon. Az áprilisban kezdődő, szeptember végéig tartó utazási időszakban a tavalyi rekordot jelentő utasszámot követően ismét kiemelkedő eredményekre számít a vállalat. 

20231106 VecsésA Menzies Aviationnel együttműködésben teljesen elektromossá válik bizonyos Wizz Air-járatok földi kiszolgálása a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren.Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
A földi kiszolgálásban is fejlesztett a Wizz Air.
Fotó: Kallus György / Világgazadaság

A tavalyi nyári szezonban Magyarországról közel 3 millió utas lépett a Wizz Air fedélzetére. Többségük jóval az utazás előtt lefoglalta a repülőjegyet, 

a legnépszerűbb úti célok a tengerparti nyaralóhelyek, illetve a látnivalókkal teli történelmi városok voltak. 

A magyarok legkedveltebb úti célja várhatóan idén nyáron is Egyiptom, Görögország, Spanyolország és Törökország lesznek.

A Wizz Air nyári menetrendjében már 5790 forinttól kaphatók repülőjegyek. Az utasok Budapestről és Debrecenből összesen 70 célállomásra utazhatnak, köztük olyan népszerű úti célokra, mint Lárnaka (Ciprus), Iráklion, Korfu és Rodosz (Görögország), Burgasz (Bulgária), Alghero és Catania (Olaszország), Antalya (Törökország), Málta, Alicante, Malaga és Palma de Mallorca (Spanyolország). A légitársaság új járatainak köszönhetően az utazni vágyók Budapestről Sarm es-Sejket és Kairót (Egyiptom), Koppenhágát (Dánia), Debrecenből pedig Rómát (Olaszország) is meglátogathatják a nyáron.

Rekord: több mint 60 millió utas repült tavaly a Wizz Airrel

A Wizz Air szerint a rekordot a majdnem 100 új útvonaluknak köszönhetik.