A CVC Capital Partners globális alapkezelő és az Emma Capital cseh magánbefektetési holding konzorciuma vásárolja fel a 2010-ben alapított csomagküldő céget, a Packetát – derül ki a vállalkozás keddi közleményéből.

A kétezer főt foglalkoztató, hat országban – Csehország mellett Magyarországon, Szlovákiában, Németországban, Romániában és Lengyelországban – 15 ezer csomagátvevő helyet és 6 ezer csomagautomatát üzemeltető vállalat 

felvásárlása a megfelelő hatósági jóváhagyásokat követően, várhatóan 2024 első fél évében zárul le.

Csatlós Éva, a Packeta magyarországi ügyvezetője
Fotó: Packeta Hungary Kft.

A tavaly 294 millió eurós (több mint 110 milliárd forintos) forgalmat generáló vállalat évek óta nyereséges, ezért többen is érdeklődtek megvásárlása iránt; a nemzetközi tendert végül a CVC Capital Partners és az Emma Capital konzorciuma nyerte.

A luxemburgi alapkezelő 65 százalékot, a cseh holding 35 százalékot vásárol meg, az utóbbi a szintén cseh hátterű R2G csoportot is bevonja a tranzakcióba, melynek összegét nem közölték.

„Hálás vagyok több mint kétezer kollégámnak, akik nélkül nem sikerült volna kiépíteni Európa egyik vezető csomagküldő vállalkozását. Az ő erőfeszítéseik és tudásuk nélkül a Packeta nem tartana ott, ahol tart. Köszönetet mondok ügyfeleinknek is, mindazoknak a webáruházaknak, amelyek ránk bízták a csomagjaikat” – mondta el Simona Kijonková, a Zásilkovna alapítója, a Packeta vezérigazgatója és a Packeta Group eddigi többségi tulajdonosa, a JSK Investments képviselője.

„A változással járó új lendülettel együtt arra számítunk, hogy fokozni tudjuk a technológiába és az automatizálásba történő befektetéseinket, és idővel Magyarország legnagyobb csomagküldő szolgáltatójává válhatunk. […] Célunk továbbra is az ország legnagyobb fix pontos hálózatának kialakítása, amelyhez 2023-ban nagy lépéseket tettünk” – mondta el Csatlós Éva, a Packeta magyarországi ügyvezetője a tulajdonosváltás kapcsán.