Cégvilág

Budaörsről indultak, ma már a brit elitképzőben oktatják a tananyagukat – közben egy Cápát is kifogtak

Még 2017-ben szállt be befektetőként az élményalapú programozást és digitális írástudást oktató projektbe Balogh Péter „Petya”, azóta a Logiscool kurzusai 30 ország több mint 200 intézményében legalább 210 ezer diákot ér el. A milliárdos üzletember szerint nem a mesterséges intelligencia fogja elvenni a mi munkánkat és a gyermekeinkét, hanem az, aki ért hozzá. A Budaörsről induló, franchise-alapú nemzetközi iskolahálózattal közben a brit elitképző Eton College is együttműködési megállapodást kötött.

„Nagyon izgalmas korban élünk, amikor a digitális világ soha nem látott sebességgel fejlődik. A mesterséges intelligencia fejlődésének (MI) sebessége is azt mutatja, hogy lépést váltott az emberiség. Nagy igazság, hogy nem az MI fogja elvenni a mi munkánkat és a gyermekeinkét, hanem az, aki ért a mesterséges intelligenciához. A szülők úgy tudják felkészíteni gyerekeiket a jövő kihívásaira, ha erre különös figyelmet fordítanak” – mondta Balogh Péter milliárdos üzletember, angyalbefektető a Logiscool tizedik évfordulója alkalmából rendezett eseményen. Az RTL-en futó Cápák között című üzleti show-műsor egyik állandó szereplője a kezdeti ódzkodás ellenére 2017-ben döntött úgy, hogy pénzt invesztál az élményalapú programozást és digitális írástudást oktató projektbe, amelyből egy évre rá franchise-alapú nemzetközi iskolahálózat lett. A Breuer Anita és Csitári Gyula által Budaörsön alapított Logiscool tananyagait 30 ország több mint 200 intézményében oktatják legalább 210 ezer diáknak.

Logiscool
Balogh Petya szerint nem az MI fogja elvenni a mi és gyermekeink munkáját, hanem az, aki ért a mesterséges intelligenciához.
 Fotó: Logiscool

 

Megtanítják a gyerekeknek, hogyan kell használni a mesterséges intelligenciát

„A gyerekek mindenhol, Szingapúrtól Dél-Afrikán át Mexikóig ugyanúgy reagálnak a tananyagunkra: egyszerűen nem szeretik abbahagyni az órákat” – jegyezte meg Breuer Anita. Csitári Gyula azzal egészítette ki, hogy minden platform, amit használnak, saját fejlesztés. Kiemelte: nem véletlen, hogy ennyi országból érdeklődnek a megoldásaik iránt, hiszen saját tananyaguk, közösségi portáljuk és oktatási platformjuk világszinten megállja a helyét.

Balogh Petya úgy véli, a programozás egy egyszerű gondolkodásmód: a célok egyre kisebb lépésekre való felbontásával kell tudni komplex problémákat megoldani. Akik ezt megtanulják, sokkal sikeresebb felnőttek lesznek, sokkal több tervüket tudják majd megvalósítani – mutatott rá.

A Logiscool 

  • a különböző szintű programozói kurzusok mellett
  • digitális alkotást és
  • video productiont is kínál.

Oktatóik a problémamegoldó készségek fejlesztésére, a logikai, algoritmikus gondolkodás erősítésére és a kreativitás fokozására is figyelnek. 

„A világ változásaira és a mesterséges intelligencia térnyerésére reagálnunk kell. Mi már évek óta oktatjuk, miként működik az AI. Most már azt is megtanítjuk, akár egészen kicsiknek is, hogyan kell azt használni” – hangsúlyozta Csitári.

Logiscool
A Logiscoolban megtanítják a gyerekeknek, hogyan kell használni a mesterséges intelligenciát.
Fotó: Logiscool 

 

Már a brit elitképző is felfigyelt a Logiscoolra

A Logiscool népszerűségét jól szemlélteti az a megállapodás, amelyet az EtonX-szel, az elismert brit Eton College innovatív részlegével kötöttek. Az együttműködés részeként kifejlesztettek közösen egy olyan kurzust, amely lehetőséget nyit a kódolás és a mesterséges intelligencia oktatására a 12 évnél idősebb gyerekek és fiatalok számára.

Etonban végzett többek között III. Károly brit király két fia, Vilmos és Harry herceg, és nagybátyjuk, Charles Spencer, a néhai Diana hercegnő testvére. A korábbi miniszterelnökök közül Robert Walpole, William Gladstone, Harold Macmillan, Anthony Eden, Alec Douglas Home, David Cameron és Boris Johnson is itt tanult.

A brit elitképzőbe 1350 13 és 18 év közötti fiú jár. A 2021–2022-es tanévben a diákok 20 százaléka kapott anyagi támogatást, százan pedig egyáltalán nem fizettek. A 2022–2023-as tanévre 9,4 millió fontot különítettek el pénzügyi hozzájárulásra, így 107-en ingyen vehették igénybe az oktatást. A három szemeszterből álló tanítási évben 

egy szemeszter 16 666 fontba (7,49 millió forint) kerül.

Ezenfelül van regisztrációs és beiratkozási díj is.

 

mesterséges intelligencia (MI) Logiscool Budaörs programozás Balogh Péter
Kapcsolódó cikkek