A Magyar Telekom informatikai rendszereinek ütemezett karbantartása miatt 2024. március 14-én 18 órától várhatóan 2024. március 16-án 8 óráig a Telekom alkalmazás, a Telekom fiók, a telekom.hu és az Üzleti önkiszolgáló portál nem lesz elérhető, valamint március 14-én csütörtökön a cég üzletei is a szokottnál hamarabb, 18 órakor bezárnak – közölte a szolgáltató szerdán.

20240129_tmobile_002_VZ
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A cég közleménye szerint a karbantartás ideje alatt a 1414-es lakossági és a 1400-s üzleti telefonos ügyfélszolgálat korlátozott funkciókkal áll rendelkezésre, és a várakozási idő is az átlagosnál hosszabb lehet.

Közölték: az ütemezett karbantartás ideje alatt a mobil- és az otthoni szolgáltatások működni fognak, a Telekom ügyfelei a mobildíjcsomagjukban foglaltak szerint tudnak majd telefonálni és mobilnetezni, valamint az otthoni szolgáltatások: az otthoni (vezetékes) telefon-, internet- és tévészolgáltatás is működni fog.

Mivel a karbantartás időszaka alatt a hazai, EU-s és EU-n kívüli netbővítő vásárlása nem lesz elérhető, a Telekom ezen időszakra korlátlan netet biztosít minden lakossági és üzleti mobilügyfele számára belföldön, melynek aktiválása automatikus. Külföldi tartózkodás esetén pedig az Európai Unióban 5 gigabyte netet, míg az EU-n kívül 2 gigabyte EU-n kívüli netet biztosít, melyet szintén automatikusan aktivál, az ügyfeleknek nincs ezzel teendője – közölték.