Nem jár a fogaskerekű március 18–20, között, mert tavaszi karbantartás lesz – közölte csütörtökön a Budapesti Közlekedési Központ. Mint írják  a Széll Kálmán tér és a Svábhegy között a 21-es és 221-es, a Királyhágó tér térségéből a 210-es és 212-es buszcsaláddal, míg a vonal felső szakaszán, a Svábhegy és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között a 60-as pótlóbusszal lehet utazni.

Budapest, 2023. május 29.
A Budapesti Közlekedési Központ  (BKK)  fogaskerekű vasút (becenevén Fogas) egyik szerelvénye halad a Szent János Kórház megálló közelében. A főváros XII. kerületben közlekedő fogaskerekű vasút, a Városmajor és Széchenyi-hegy, Gyermekvasút állomások között szállít utasokat. A köznyelvben csak fogasként emlegetett közlekedési eszköz 2008. augusztus 21-étől formálisan a 60-as jelzésű villamos.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Fotó: Róka László

Az Orgonás és az Esze Tamás iskola megállóhelyeket a Szent János Kórház és a Pethényi út között közlekedő 60A vagy a Szent János Kórház és az Esze Tamás iskola (Rőzse utca) között közlekedő 128B kiegészítő pólóbuszokkal lehet megközelíteni.

A közlemény szerint 

a pótlóbuszok igényvezérelten, telebusz jelleggel közlekednek majd, tehát csak akkor indulnak el, ha az utasok jelzik utazási szándékukat. 

Ezt a BKK Telebusz online igénybejelentő felületén, a BudapestGO applikációban, vagy a +36-1-3-255-255-ös telefonszámon – az automata menüben a 3-as gombot választva – lehet megtenni, legalább 30 perccel az indulási időpont előtt.

Azonban ha a busz nem telt meg a regisztrált utasokkal, úgy a sofőrnél jelentkezve is fel lehet rá szállni. A pótlóbuszon első ajtós felszállási rend van érvényben, azaz a járművezető ellenőrzi az utazási jogosultságok meglétét.