Cégvilág

Lefoglalták a Deutsche Bank oroszországi eszközeit

Egy orosz választott bíróság elrendelte a Deutsche Bank eszközeinek lefoglalását. Hasonló intézkedések áldozata lett korábban az UniCredit Bank is.

Egy orosz választott bíróság elrendelte a Deutsche Bank eszközeinek, számláinak, ingatlanjainak és részvényeinek lefoglalását egy jogvita keretében – számolt be szombaton a Reuters hírügynökség a vonatkozó bírósági dokumentumokat ismertetve.

November,2013,-,Berlin:,Brands:,The,Logo,Of,The,German
Fotó: 360b

A Deutsche Bank hitelgaranciát vállalt a német Lindével egy oroszországi gázfeldolgozó üzem építésére vonatkozó szerződésben, amelyet a nyugati szankciók miatt felmondtak.

A keresetet a projekt fővállalkozója, a Gazprom 50 százalékos tulajdonában lévő, szentpétervári székhelyű RusChemAlliance vegyesvállalat nyújtotta be. A szentpétervári választott bíróság megtiltotta a Deutsche Banknak, hogy éljen az orosz leányvállalata, valamint a Deutsche Bank Technology Center LLC jegyzett tőkéjében tartott tulajdonjogával. A bíróság emellett elrendelte a Deutsche Bank, valamint az orosz leányvállalat és a Deutsche Bank Technology Center értékpapírjainak, ingatlanjainak és bankszámláinak lefoglalását 238,6 millió euró értékben.

Az orosz bíróság pénteken egy hasonló perben elrendelte az UniCredit bank eszközeinek, számláinak és ingatlanjainak, valamint két leányvállalatában tartott tulajdonrészének a lefoglalását.

 

Deutsche Bank Technology Center tulajdonjog választottbíróság
Kapcsolódó cikkek