BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még gazdagabbá válhat Elon Musk

A SpaceX megengedi, hogy a korábbi befektetők és dolgozók részvényeket adjanak el, de csak a korábbinál drágábban. Elon Musk kezében van a részvények több mint 40 százaléka, melyek értéke szintén nőne ezzel.

Még a korábbinál is magasabb értékeltség mellett adna el részvényeket Elon Musk űrkutatási cége, a SpaceX. A tőzsdén kívüli vállalat nem bocsát ki új részvényeket, hanem a dolgozók és a korábbi befektetők számára tenné lehetővé júniusban, hogy 108-110 dollár közötti áron szabaduljanak az értékpapíroktól , ami 200 milliárd dollárra értékelné a céget.

Elon Musk, SpoaceX
Fotó: AFP

A Bloomberg forrásai szerint az eladók és vásárlók érdeklődésének tükrében a kondíciók még változhatnak. Elon Musk, a cég vezérigazgatója és legnagyobb tulajdonosa az X-en arról írt, hogy félévente tesznek hasonló ajánlatokat, ám 

a SpaceX-nek nincs szüksége további tőkebevonásra, sőt lehet, hogy a vállalat fog visszavásárolni a részvényeiből.

A SpaceX legutóbbi részvényeladása során 180 milliárd dolláros értékelést ért el, így a mostani, 200 milliárd dolláros értékeltség melletti eladással Elon Musk vagyona is tovább nőtt. A milliárdos kezében van ugyanis a cég részvényeinek 42 százaléka a Barron’s tavaly szeptemberi írása szerint.

Mivel az űrkutatási vállalat nem tőzsdei cég, lehetősége van arra, hogy szabályozza, részvényeit kinek, mikor és hogyan adhatják el a bennfentesek vagy a részvénycsomaggal a céghez csábított dolgozók. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.