BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Megszólalt a Singapore Airlines vezérigazgatója, miután egy ember meghalt a turbulenciába került járatukon

A Singapore Airlines vezetője egy videóüzenetben úgy fogalmazott, hogy a légitársaság „nagyon sajnálja a traumatikus élményt”, amiért meghalt az egyik utas.

Korábban a Világgazdaság megírja, hogy egy ember meghalt és többen megsérültek a Singapore Airlines londoni járatán, amelyet súlyos turbulencia sújtott. A fedélzeten összesen 211 utas és 18 fős személyzet tartózkodott. 

Fotó: AFP

A Singapore Airlines vezetője az esett után bocsánatot kért, Goh Choon Phong úgy fogalmazott egy videóüzenetben, hogy 

a légitársaság „nagyon sajnálja a traumatikus élményt” a Londonból Szingapúrba tartó SQ321-es járat fedélzetén. 

A járatnak kényszerleszállást kellett végrehajtania Thaiföld fővárosában, Bangkokban. Körülbelül 79 utas és hat személyzeti tag még mindig Bangkokban van, ahol sérüléseik miatt orvosi ellátásban részesülnek. A többi utast és a személyzet tagjait egy segélyjárat vitte el szerdán hajnalban Szingapúrba.

A BBC cikke szerint a cég vezérigazgatója a szerdai videónyilatkozatában kijelentette, hogy a légitársaság „teljes mértékben együttműködik az illetékes hatóságokkal a vizsgálatok során”. Részvétét fejezte ki az áldozat családjának, hozzátéve, hogy „minden lehetséges segítséget megadnak” az érintett utasoknak és a személyzet tagjainak. A Singapore Airlines légitársaságot érintő balesetek ritkák, és a cég folyamatosan a világ legbiztonságosabb légitársaságai közé tartozik. Az utolsó halálos baleset 2000-ben történt, amikor egy Boeing–747-es lezuhant, miközben megpróbált felszállni a rossz kifutópályáról egy tajvani repülőtéren. A fedélzeten tartózkodó 179 ember közül 83-an meghaltak.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.