Cégvilág

Sikoltozás, káosz, vér a padlón: így írták le az utasok az SQ321 járatot ért halálos turbulenciát

A Singapore Airlines SQ321 járatát olyan heves turbulencia érte kedden, hogy egy férfi életét is vesztette a repülőgépen. Az utasok arról számoltak be, hogy pillanatok alatt eluralkodott a káosz a halálos turbulencia miatt.

Az utasok elmondása szerint órákig tartó nyugalom és eseménytelenség után hirtelen ért mindenkit a turbulencia, idejük sem volt a biztonsági övekért nyúlni, és az erre felszólító figyelmeztetésre sem tudtak rögtön reagálni. Azok az utasok, akik nem voltak bekötve, a plafonba csapódtak, és az ülések között hánykódtak – ezt okozta az a halálos turbulencia, ami kedden a Singapore Airlines SQ321 járatát érte.

Injuries, 1 death after 'severe turbulence' on flight from London: Singapore Airlines, halálos
Sikoltozás, káosz, vér a padlón: így írták le az utasok az SQ321 járatot ért halálos turbulenciát / Fotó: AFP

A turbulencia kezdetekor a légiutas-kísérők is szünetet tartottak, éppen reggeliztek, emiatt pedig kávéscsészék és vizespoharak repkedtek a levegőben telefonok, cipők és párnák mellett. „Rengeteg sérült volt. Fejsérülések, vérző fülek. Egy hölgy hátfájdalmai miatt sikoltozott. Nem tudtam segíteni neki, csak vizet tudtam adni” – írta az egyik londoni utas a közösségi médiában a The Guardian szerint.

Felvillant a biztonsági öv jelzés, azonnal bekötöttem magam, aztán a turbulencia megdobta a gépet

– mondta a férfi. 

A kabin belsejéről készült fényképeken láthatók a plafonról lógó oxigénmaszkok, a padló pedig tele van étellel és kiborult italokkal. Az utaskabin padlóját végig vér szennyezte be. Az egyik utas állítása szerint a felettük lévő panelek többsége attól tört be, hogy ők maguk olyan erősen verték oda a fejüket a turbulencia elején.

A repülőgép padlója a turbulencia után / Fotó:  @adarwis / X

Néhányan éppen a sorok között voltak, ők rögtön elestek és gurulni kezdtek. Szörnyű volt. Aztán hirtelen abbamaradt, és újra nyugalom lett

– írta a londoni férfi. 

A Szingapúrba tartó Boeing 777-300ER repülőgépet Bangkokba irányították, és helyi idő szerint 15:45-kor landolt. A légitársaság közleménye szerint a gépen összesen 211 utas és 18 fős személyzet tartózkodott, a turbulenciában pedig egy utas életét vesztette. A Singapore Airlines vezetője az eset után bocsánatot kért, Goh Choon Phong úgy fogalmazott egy videóüzenetben, hogy a légitársaság „nagyon sajnálja a traumatikus élményt” a Londonból Szingapúrba tartó SQ321-es járat fedélzetén.

 

 

Singapore Airlines szingapúr Kényszerleszállás turbulencia haláleset
Kapcsolódó cikkek