alkatrész

Hanyatlik a cég árfolyama, autók millióit hívhatják vissza

Eddig mintegy 12 millió járművet hívtak vissza világszerte a japán Takata autóalkatrész-gyártó vállalat hibás légzsákjai miatt, de az üggyel foglalkozó néhány biztonsági szakértő szerint az Egyesült Államokban akár 25 millió jármű lehet érintett.

Előre menekül a Hajdu

A válság ellenére is növelte termékpalettáját és megrendelői számát a Hajdu csoport. Ezek azonban kényszer-szülte eredmények, hiszen ha a cégvezetés az elmúlt két évben nem kereste volna a kitörési pontokat, mára nagyot esett volna az árbevétel. A Hajdúsági Ipari Zrt.-nél a hazai eladások visszaesését ellensúlyozni tudta az export 7 százalékos emelkedése

BMW-től a Toyotáig szállítanak - Hasít a mezőlaki cég

Felavatta új gyártócsarnokát az autóalkatrész- és ülésszerkezet-gyártó mezőlaki telephelyén a Johnson Controls. Az üzem az elmúlt évben több mint 100 százalékkal 24,5 milliárd forintra növelte exportját.

Suzukikhoz gyártanak alkatrészeket Fajszon

A Magyar Suzuki Zrt. dinamikusan fejlesztő beszállító cégei közé tartozik a fajszi Pata József Gépipari Kft. A cég, kihasználva az enyhe telet, gyors ütemben építteti az újabb, 1000 négyzetméter alapterületű csarnokát.

Árháborúban az autószervízek - olcsóbb lesz a javítás?

A tervek szerint ebben az évben 11 új egység csatlakozásával 106 tagúra bővül a Bosch magyarországi autószerviz-hálózata. Ez ahhoz képest nagy előrelépésnek minősül, hogy tavaly csupán egy szerviz csatlakozott a franchise-rendszerű lánchoz.
Világgazdaság Piactér