állami egészségügy

Horváth Ildikó: sokan hisznek és bíznak az egészségügyi rendszerben

Folyamatosan nő a szakképzésből kikerülő orvosok száma, ma hatezerrel több orvos dolgozik, mint 2010-ben – mondta a Világgazdaságnak adott interjúban az Emmi egészségügyért felelős államtitkára. Horváth Ildikó szerint a sürgősségi ellátásban korábban tapasztalt hiányosságokat kijavították.

Ahány kórház, annyi szokás

Különböző modellek szerint alakult ki a világban az egészségbiztosítás: a szabadpiaci modellként ismert amerikai rendszerben korlátozott a garantált szolgáltatások köre, addig Bangladesben mindenkinek általános ellátást ígérnek, csak nem tudják teljesíteni.

Talpra kell állítani az egészségügyet

Kollektív hazugság, hogy ma a magyar egészségügyért nem kell fizetni – mondta a Róbert Károly Magánkórház operatív igazgatója a Világgazdaságnak.

Már havi 10 ezerért kimenekülhetünk az állami egészségügyből

Ha országszerte nem is, Budapesten és környékén már több olyan magán üzemeltetésű klinika, szakorvosi hálózat, illetve kórház áll rendelkezésre, ahol hozzávetőleg havi 10 ezer forint átalány befizetésével gyakorlatilag teljes mértékben „ki lehet vándorolni” a közegészségügyből. Félő, hogy ha nem lesz gyors és alapvető változás az állami egészségügyben, akkor tovább nyílik az olló – írja a Figyelő csütörtökön megjelenő címlapsztorijában.
1
Világgazdaság Piactér