amerikai gdp

Ismét tesztelheti mélypontját a forint

Kiss Mónika | A nemzetközi makroadatokat a hét elején háttérbe kényszeríthetik az Iránnal kapcsolatos nemzetközi egyeztetések, itthon a Magyar Nemzeti Bank nyújthat támpontot a középtávú inflációs folyamatokkal és a várható monetáris kondíciókkal kapcsolatban.

Márciusban szigoríthat az MNB

A holnapi kamatdöntő ülésen valószínűleg nem változtat monetáris politikáján a Magyar Nemzeti Bank a Világgazdaság által megkérdezett elemzők többsége szerint.

Equilor: Hosszú ideig nem beszélhetünk növekedésről az USA-ban

A mai adatok fényében újfent megerősítést nyert az az utóbbi időben elterjedő vélemény, hogy a világ legnagyobb gazdasága esetében még hosszú ideig nem beszélhetünk fenntartható, a lakossági fogyasztás által vezérelt növekedési pályáról – fogalmaz az Equilor a negyedéves amerikai GDP kapcsán.

Equilor: Még korai fellélegezni

Az amerikai Kereskedelmi Minisztérium közzétette a harmadik negyedéves amerikai GDP felülvizsgált adatát. A szaktárca által kiadott statisztika szerint az Egyesült Államok bruttó hazai összterméke a 2009. júliustól szeptemberig tartó periódusban 2.8 százalékkal nőtt a megelőző negyedév 0,7 százalékos visszaesésével szemben.

Equilor: Kezdődhet a rali - Kellemes meglepetés az amerikai GDP

Az amerikai Kereskedelmi Minisztérium közzétette a második negyedéves amerikai GDP véglegesített adatát. A szaktárca által kiadott statisztika szerint az Egyesült Államok bruttó hazai összterméke a 2009 áprilistól júniusig tartó periódusban mindössze 0,7 százalékkal csökkent évesítetten.
Világgazdaság Piactér