aranybánya

Perlik Romániát a verespataki aranybánya miatt

A washingtoni székhelyű beruházási viták rendezésének nemzetközi központjánál kezdeményezett eljárást Romániával szemben a verespataki aranybányát megnyitni tervező kanadai Gabriel Resources - közölte szerdán a vállalat.

2016-ban indulhat a verespataki aranybánya

Egy egyezménytervezet szerint legkésőbb 2016 novemberében kezdődik el a verespataki arany kitermelése, amelyről a román kormány a beruházásban érdekelt kanadai Gabriel Resources vállalattal tárgyal - közölte hétfőn a Mediafax román hírügynökség.

Verespatakon 2014-re indulhat be az aranykitermelés

Már 2014-ben megkezdhetik az arany kitermelését Verespatakon - derül ki a beruházó cég (Gabriel Resources) tavalyi utolsó negyedévre vonatkozó, márciusban közzétett dokumentumából, amelyről részletesen írt csütörtöki számában az Új Magyar Szó (ÚMSZ).

"Véres arany" - Kína hajtja fel az árakat

Kína 2007-ben kiszorította Dél-Afrikát, mint a világ legnagyobb aranytermelője, és idén októberig már csaknem ötször annyi aranyat importált, mint a tavaly egész évben.

Verespatak újratöltve - Engedélyezhetik a bányát

A román környezetvédelmi és erdészeti minisztérium újraindítja a Verespatakra tervezett aranybánya-beruházás engedélyezési folyamatát – jelentette be a közelmúltban Bukarestben Borbély László tárcavezető.
1
Világgazdaság Piactér