bányász

Követelik a szolgálati nyugdíj visszaállítását közel ezer bányásznak

A szolgálati nyugdíj visszaállítását követeli a Bánya-, Energia– és Ipari Dolgozók Szakszervezete (BDSZ), amely Balog Zoltán emberi erőforrás miniszternek írt levelében kiemeli: a lépés csaknem 1000 bányásznak segítene, de nem járna jelentős költségvetési hatással.

Aszteroidákon bányászna egy új cég

Egy csapat vállalkozó kedvű milliomos valóra váltaná az eddig csak sci-fikből ismert elképzelést és üzemanyagot, valamint fémeket bányászna a Föld körül elsuhanó aszteroidákon.

Egyre mélyebbre kell ásni az aranyért

Márciusban a kevésbé tapasztalt aranybefektetőknek nem volt könnyű megőrizni hidegvérüket. Az amerikai Federal Reserve elnökének egy elutasító nyilatkozata a további pénzügyi lazítással kapcsolatban elég volt ahhoz, hogy egyetlen nap alatt 100 dollárral a mélybe rántsa az arany árfolyamát. Ekkora napi veszteségre több mint három éve nem volt példa, és ebből a mai napig nem állt talpra az aranyár.

2500 méter alatti vizekre pályázik a PannErgy

A PannErgy Nyrt. megvalósította 2011-es célkitűzéseit: megerősítette geotermikus projektjei finanszírozási hátterét, teljesítette eredményszámait és bebizonyosodott, hogy kisebb földhőberuházásai műszakilag és gazdaságilag életképesek, tehát rájuk alapozva folytatható a stratégia megvalósítása.

Óriási kincset rejt az afgán föld

Az afgán kormány azt reméli, hogy jelentős bevételt szerezhet azokból a ritka földfém tartalékból, amelyek egyelőre várják a kibányászásukhoz szükséges szaktudást is tőkét.
Világgazdaság Piactér