Benedek

Pápai dekrétum a pénzmosás ellen

XVI. Benedek pápa csütörtökön ismertette azt az intézkedéscsomagot, amelynek célja a pénzmosás elleni küzdelem; a pápai rendelet hivatott szabályozni a Vatikán pénzügyi intézményeinek tevékenységét, ami által átláthatóbbá és követhetőbbé válnak a Szentszék pénzügyi tranzakciói.
2010.12.30 Olvasási idő:

A pápa globális politikai hatósággal szabályozná a pénzpiacot

XVI. Benedek pápa mai beszédében egy az egész világra kiterjedő politikai hatóság kialakítását szorgalmazta és további kormányzati irányítást látott szükségesnek a pénzpiacok terén.
2009.07.07 Olvasási idő:

Urbi et Orbi áldást osztott a pápa

A szombati beszédében XVI. Benedek pápa arra buzdította a híveket, hogy emelkedjenek felül "korunk zűrzavarán". A pápa szerint az emberek Krisztus korához hasonlóan most is össze vannak zavarodva. Vasárnap arról beszélt, hogy a pénzügyi zűrzavar, a szegénység, a klímaváltozás idején különösen szükség van a reményre.
2009.04.12 Olvasási idő:

XVI. Benedek: tűrhetetlen a holokauszttagadás

XVI. Benedek zsidó vezetőkkel találkozva kijelentette: a Holokauszt tagadása elfogadhatatlan és tűrhetetlen, különösen akkor, ha azt egy pap követi el. Az egyházfő ezzel egyértelművé tette álláspontját az elmúlt hetek vitáit követően.
2009.02.12 Olvasási idő:

Elindult a pápa YouTube csatornája

XVI. Benedek üdvözlő üzenetében úgy fogalmaz: köszönt mindenkit a nagy családban, amely nem ismer határokat és amely az igazság párbeszédében részét jelenti majd.
2009.01.23 Olvasási idő:

Meg kell menteni az emberiséget a homoszexualitástól?

A pápa legutóbbi beszéde heves reakciót váltott ki. XVI. Benedek szerint legalább annyira fontos, hogy megóvjuk az esőerdőket a pusztulástál, mint az, hogy az emberiséget megvédjük a homoszexualitástól.
2008.12.23 Olvasási idő:

Miniszterek is tudtak Benedek földügyletéről - állítja Budai Gyula

Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési, valamint Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter is tudott a pákozdi földterület körüli jogügyletekről - állítja Budai Gyula, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet Ellenőrző Bizottságának tagja.
2008.11.27 Olvasási idő: