Cégvilág

Elindult a pápa YouTube csatornája

XVI. Benedek üdvözlő üzenetében úgy fogalmaz: köszönt mindenkit a nagy családban, amely nem ismer határokat és amely az igazság párbeszédében részét jelenti majd.

A pápa nemrég az emberiség ajándékának nevezte a Facebookhoz és a MySpace-hez hasonló közösségi portálokat, most pedig elindult XVI. Benedek YouTube csatornája. Az új fórumot üdvözlő üzenete szerint az igazság keresésére szeretné használni, ugyanakkor figyelmeztet a túlzott virtualizáció veszélyeire – tudósít az AP.

A kommunikáció világnapja alkalmából a pápa arra kérte az újmédia képviselőit, hogy tiszteljék az emberi méltóságot és a szexualitás bennsőséges voltát. A pápa II. Erzsébet királynőhöz és  Fehér Házhoz csatlakozik az olyan állami vezetők sorában, akik jelen vannak a legnépszerűbb videómegosztó portálon.

A tervek szerint a csatornára naponta felöltik a Vatikán legfontosabb híreit és televíziós műsorait. A tulajdonos Google jelenleg azon dolgozik, hogy – a korábbiakkal ellentétben – ez a csatorna Kína lakossága számára is elérhető legyen.

Vatikán Benedek Fehér Ház youtube Erzsébet
Kapcsolódó cikkek