biztositas.hu

17 ezerről 12 600 forintra csökkent a kgfb átlagdíj

Túllépve az előzetes várakozásokon, ismét meghaladta az egy milliót a novemberi kötelező biztosítóváltások száma. A sokak által utolsónak nevezett kampányban újabb 20 milliárd forinttal csökkent a kötelező biztosítók összesített díjbevétele. A Biztosítás.hu internetes alkusz által összegyűjtött adatokból kiderül, hogy a biztosítók 2014-től várják a díjak emelkedését.

Itt a kötelező hajrá - Az újautósok örülhetnek jövőre

Már csak egy hét van hátra az idei kötelező kampányból, melyben - a biztosítók és az alkuszok egyöntetű véleménye szerint is - utoljára spórolhatnak jelentős összegeket az autósok. A Baleseti Adó véglegessé válása miatt, a hagyományosan a legtöbb váltót hozó utolsó hét, akár több százezer váltót és rekordösszegű megtakarítást hozhat - a Biztosítás.hu internetes portál szerint.

Ennyi lesz a baleseti adó - részletek

A tegnapi napon elfogadott adócsomaggal együtt a Parlament a Baleseti Adó korábbi tervezetét is elfogadta. A tervekhez képest minimális módosítással elfogadott új adó a gépjármű felelősségbiztosítások díját 30 százalékos mértékben növeli a jövő évtől.

Kgfb váltással a megtakarítás bőven kiteszi a baleseti adót

Félidejéhez érkezett a kötelező kampány. A hónap első felének adatai minden idők legalacsonyabb átlagdíjat hozták. A 13 ezer forint alatti átlagos díjak azonban valószínűleg az évek óta tartó árcsökkenés végét jelentik.

Félidőben a kgfb kampány, mi bosszant minket? - videó

Félidejénél tart az idei kötelező gépjármű felelősségi biztosítási kampány, a kötelező.hu tapasztalatai alapján tavalyhoz képest kiugró az újrakötések aránya, míg a Netrisk.hu szerint nem várt újabb áresés következette be.
Világgazdaság Piactér