Pénz- és tőkepiac

Átlag 650 forint naponta - beindult a síbiztosítási szezon

A gyenge forint ellenére tömegesen indultak meg január eleje óta a magyarok a környező országok síterepei felé a biztosítás.hu szerint.

A hómentes december után januárban már több mint 40 százalékkal növekedett a síbiztosítások száma az előző év hasonló időszakához képest. A síterepek népszerűségi listáját továbbra is Ausztria vezeti, de a síelők a hazai pályákat is egyre szívesebben keresik fel -  áll a Biztosítás.hu közleményében.

Bár az idei év világszerte később indult a síelők számára, a januárban végre megérkezett havazás mégis erős szezont sejtet. A Biztosítás.hu internetes alkuszi portál adatai szerint a hazánkhoz közeli síterepekre indulók januárban 43 százalékkal több síbiztosítást kötöttek, mint a tavalyi szezon elején. A kiutazók közel fele az osztrák síterepeket keresi fel, de Franciaország, Olaszország és Szlovákia is igen népszerű. A megkötött síbiztosítások adataiból kitűnik, hogy honfitársaink 99 százaléka autóval vagy busszal közelíti meg az általa választott síterepet és ott átlagosan 5 napot tölt el.

A biztosítók által kínált termékek átlagos díja nem emelkedett az előző évhez képest, de nőtt az ügyfelekért versenybe szálló biztosítók és így a választható síbiztosítások száma is. A kiutazók naponta átlag 650 forintot költöttek januárban biztosításra, amiből kitűnik, hogy - a kötelező gépjármű biztosítással ellentétben - a síelők körében nem kizárólag a biztosítás ára számít. Ugyan már napi 230 forintért is lehet biztosítást venni, de az utazók mégis előnyben részesítik a valamivel drágább, de lényegesen több szolgáltatást tartalmazó termékeket. Az alkuszok által megjelenített sí- és utasbiztosítások köre a 3 millió forintot térítő utasbiztosításoktól a 100 millió forintot térítő termékekig terjed.

A Biztosítás.hu szerint az utazók élnek a széles választék kínálta lehetőségekkel. Közülük legtöbben az orvosi költségek és hegyi mentés fedezetet tartják fontosnak, de népszerű a sífelszerelés- és síbérlet-biztosítás, az autó assistance és a sífelelősség-biztosítás is.

ár biztositas.hu síbiztosítás alkusz
Kapcsolódó cikkek