Bojár Gábor

Javíthatják a likviditást az ingatlanalapok

Várunk rá, hogy az NKM Földgázszolgáltató teljesítse a törvényi kötelezettségét – mondja Bojár Gábor, a Graphisoft Park elnöke és Kocsány János, a társaság vezérigazgatója.

Hiába az önállóság, nem tudjuk megszervezni a munkánkat

Segítséget nyújt a robotizáció vagy éppen rombol? Hogyan kellene fejleszteni a hazai oktatást? – többek között ezekről a témákról vitatkoztak szakértők a Világgazdaság „Versenyképesség-Belföldi kereslet és/vagy export?” című konferencia kerekasztalbeszélgetésén.

Bojár: Az állam legyen kisebb

A politikában ismeretlen fogalom a hála, hiába vezet valaki jól egy állami céget, a következő kurzusváltáskor őt is elküldhetik – indokolta Bojár Gábor, a Graphisoft elnöke, miért látja jobbnak, ha az állam csak kisebb szerepet vállal a piacon.

Visszahúzták a forintot

A globális hangulat ugyan kedvezőnek mondható, azonban a forint ebből nem tud profitálni.

Bővül a GVA Robertson irodaportfóliója

A Riverpark irodákra szóló megbízás elnyerése után a GVA Robertson két újabb irodaházzal írt alá kizárólagos szerződést: az ABLON-hoz tartozó M3 irodaház, valamint az OTP Ingatlanalap épülete, a Szépvölgyi út 22 került bele a GVA által képviselt irodaházak portfóliójába, mely így mintegy 22 000 m2-rel növekedett. A GVA Robertson jelenleg 125 000 négyzetméternyi irodaterület kizárólagos bérbeadója.

Újabb stratégiai tanács jött létre

Megalakult a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Stratégiai Tanácsadó Testülete. A tudósokból és üzletemberekből álló hattagú testület a tervek szerint évente két alkalommal ül össze, hogy iránymutatásaival közvetlenül is hozzájáruljon az Akadémia elnökének döntéseihez, értékelje a köztestület munkáját és nemzetközi tapasztalatok alapján véleményt mondjon a kutatási irányokról.
1
Világgazdaság Piactér