devizahitelezés

Újra állást foglaltak a hazai devizahitelekről

Nem sért uniós jogot, ha a tartozás összegét a bank egyoldalú nyilatkozata állapítja meg úgy, hogy e nyilatkozatról olyan közjegyzői okirat állíttatható ki, amellyel az adóssal szemben közjegyzői végrehajtási eljárás indítható.
2019.03.21 Olvasási idő:

Giró-Szász: Egy forgatókönyv létezik, megállapodni az IMF-fel

Gazdasági elemzők most azért beszélhetnek arról, hogy Magyarország számára nem feltétlenül szükséges az IMF-megállapodás, mert a gazdaság számai jobbak, mint amit vártak - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Giró-Szász András. A kormányszóvivő szerint a magyar kormány jól eltalálta a gazdaságpolitika irányát.
2012.03.20 Olvasási idő:

Bojár: Az állam legyen kisebb

A politikában ismeretlen fogalom a hála, hiába vezet valaki jól egy állami céget, a következő kurzusváltáskor őt is elküldhetik – indokolta Bojár Gábor, a Graphisoft elnöke, miért látja jobbnak, ha az állam csak kisebb szerepet vállal a piacon.
2011.10.06 Olvasási idő:

Nomura: A Fidesz újabb rossz intézkedésével a bankokat ütné

Kötött árfolyamú egyösszegű végtörlesztés lesz a devizahiteleseknek - ezt jelentette be Lázár János a hajdúszoboszlói frakcióülésen. A rögzítést azok is igénybe vehetnék, akiknek már felmondták a hitelszerződését.
2011.09.09 Olvasási idő:

PSZÁF: Több száz panasz érkezett a reálhozamokról

A PSZÁF elnöke továbbra is fix, vagy referencia-kamatlábhoz kötött kamatot javasol a lakossági kölcsönöknél a futamidő egészére a Heti Válasznak adott csütörtökön megjelent interjújában.
2011.09.08 Olvasási idő:

A takarékok ajánlják magukat - A Jógazda után is

Az elmúlt évben a takarékok mérlegfőösszege, betét és hitelállománya is nőtt. Az ágazat összesített hitelállománya öt százalékkal bővült, betétállománya csaknem tízzel, míg az ágazati mérlegfőösszegben is nyolc százalékot meghaladó volt a bővülés.
2011.03.10 Olvasási idő:

Bankszövetség: Orbán 8 pontja nem oldja meg a problémákat!

A bankokat ért első sokk a válság magyarországi elhúzódása, a második a bankadó, a harmadik pedig a kormány 8 pontos javaslata. "Ezeket együttesen a hazai bankrendszer már nem tudná sérülés nélkül elviselni" - nyilatkozta Nyers Rezső, a Magyar Bankszövetség főtitkára.
2010.09.14 Olvasási idő:

Drágaságra van ítélve a svájci frank

A svájci frank ára az utóbbi hetekben ismét rekordot rekordra halmoz, elsősorban az euróval, de más valutákkal, köztük a forinttal szemben is.
2010.08.28 Olvasási idő:

Simor a devizahitelezésről: "utólag könnyű okosnak lenni"

Utólag könnyú okosnak lenni" - mondta Simor András kedden, a Figyelő és a Nemzetközi Bankárképző által rendezett bankárkonferencián, ahol kisebb polémia alakult ki a devizahitelezésről.
2010.05.18 Olvasási idő:

Simor: az idén tovább nő a bedőlt hitelek aránya

Tavaly nem csak a válság, de a korábbi évek gazdaságpolitikája miatt is szenvedett az ország
2010.01.20 Olvasási idő: