egyéni vállalkozó

Már a katásokat is várják a pénzintézetek

A banki verseny, a konstrukció népszerűsége és a nagyobb bevételi limit miatt már a bankok is befogadják a katás jövedelemmel rendelkező magánszemélyek hitelkérelmeit.

"Kormányzati erősítést kapott a gazdasági bűnözés"

A tisztességtelen vállalkozások újabb hathatós segítséget kaptak az évente több százmilliárdos kárt okozó trükközéseikhez a cégtörvény mostani módosításával. A jogszabályváltozás lényegében titkossá teszi a cégtulajdonosok lakcímét a nyilvános és ingyenesen elérhető adatbázisokban. A gyakorlati szakemberek véleményére most sem volt kíváncsi senki.

Ingyen perelhetnek majd a dolgozók

Még az idén az Országgyűlés elé kerülhet a munkaügyi perek költségviseléséről szóló törvény módosítása, miután a kormányzati oldal és a munkáltatók is támogatták a munkavállalók erre vonatkozó javaslatát az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) plenáris ülésén pénteken.

Csökkenne a forrásadó

Jól járnának az ingatlanjukat bérbe adók vagy eladók, a kamatból vagy árfolyamnyereségből jövedelmet szerzők, valamint a vállalkozásukból jelentős mértékű osztalékot felvevők akkor, ha valóra válik az a kormányzati szándék, hogy az úgynevezett külön adózó jövedelmeket terhelő adó egységesen 19 százalékra módosuljon.
Világgazdaság Piactér