életszínvonal

Magyarország az EU szegényei között

Bár az előző évekhez hasonlóan tavaly is némileg csökkent, de továbbra is óriási a különbség az Európai Unió leggazdagabb és legszegényebb országa között.

Csökken a szegénység Magyarországon

Az erős középosztály segíti a stabil GDP-növekedést, a szegények leszakadása azonban negatív hatással lehet a gazdaság bővülésére.

Óriási reformba fog Szaúd-Arábia

A harmincnégy milliárd dollár értékű reformprogram az ország életszínvonalának és szórakoztatóiparának látványos fejlődését célozza.

Jövőre is stagnál a brit életszínvonal

Londoni pénzügyi elemzők várakozása szerint jövőre ugyan véget ér az életszínvonal romlása Nagy-Britanniában, de a bérek az idei csökkenés után 2018-ban is legfeljebb stagnálnak.

Csalódottak a csehek az életszínvonaluk miatt

Csalódást jelent Bohuslav Sobotka cseh kormányfő és a kormányzó Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD) számára, hogy a kelet-, illetve nyugat-európai országok életszínvonala közti különbségek csak nagyon lassan csökkennek.

Adatfelvétel indul a lakosság életszínvonaláról

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) országos adatfelvételt végez a lakosság fogyasztási szokásairól, jövedelmi helyzetéről és életkörülményeiről március 16. és május 15. között - tájékoztatta a statisztikai hivatal hétfőn az MTI-t.
Világgazdaság Piactér