ENKSZ

Megvásárolta az ENKSZ a Démászt

Olyan konstrukcióval vásárolja meg az ENKSZ állami közműholding az EDF Démászt, hogy abban – és másban – közvetve az MVM is tulajdonossá válik

Októberre az államé lesz a teljes lakossági földgázpiac

Októberig a teljes lakossági földgázpiac átvétele megtörténik, a Tigáz fogyasztóinak bekapcsolásával 3,4 millió ügyfele lesz az Első Nemzeti Közműszolgáltató (ENKSZ) Zrt. szakmai irányítása alatt álló Főgáz Zrt.-nek - közölte a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára szerdán, a Főgáz székesfehérvári ügyfélszolgálati irodájában tartott sajtótájékoztatón.

Spórolásba fog az ENKSZ

Központi szolgáltatóegységet indít be az állami közműholding, amint átvette az egyetemes gáz- és áramszolgáltatók ügyfeleit. Több tevékenységét összevonja. A jövő év elején bevásárolja magát az Elmű-Émász Ügyfélszolgálati Kft-be és a cégpároshoz tartozó elosztótársaságba.

Elosztóhálózatokat is átvehet a közműholding

Az ENKSZ állami közműholding az Elmű–ÉMÁSZ páros mellett az E.On és EDF Démász egyetemes szolgáltatásbeli ügyfeleinek esetleges átvétele kapcsán is tárgyal, emellett vizsgálja az áram- és gázelosztó hálózatok átvételének lehetőségét, közölte a Világgazdasággal Horváth Péter elnök-vezérigazgató. Az állami közműszolgáltatásnak saját brandje lesz.

Még nagyobb területet ellenőriz Lázár

Egy új törvénymódosító javaslat szerint az ENKSZ és a KAF fölötti tulajdonosi jogokat is kormányzati tevékenység összehangolásáért felelős miniszter gyakorolja. A cél az állami vagyonnal való gazdálkodás hatékonyabbá tétele.
Világgazdaság Piactér