eur/usd

Élénkült az amerikai munkaerőpiac

Az év eleje óta nem volt ilyen jó formában az amerikai munkaerőpiac – derült ki a pénteken nyilvánosságra hozott adatokból. Az álláshelyek novemberi növekedése erősíti azt a várakozást, hogy holnap kezdődő kétnapos ülésén nem folytatja gazdaságösztönző kamatcsökkentéseit a Federal Reserve.

Érdemes figyelni, ha eltűnik a volatilitás

Egyre alacsonyabb volatilitás figyelhető meg a világ fő devizapárjában, ahogy az év vége felé közeledünk. Az euró-dollár kurzusban végbemenő árfluktuáció még sosem volt olyan alacsony, mint az elmúlt héten. A VIX index hirtelen változást jelez a piacon.

Euró/dollár: indulhat az emelkedés

Szinte semmi sem látszott valószínűtlenebbnek január 1-jén, mint az, hogy az 1,05 alá zuhanó EUR/USD árfolyam látványos fordulatot vesz.

Újabb brutális gyengülés jöhet az euróárfolyamban

Paritáson az euró/dollár? Újabb recesszió? - Kovács Krisztián elemzése. A Bloomberg által figyelt mezőnyben az elmúlt másfél év legpontosabb előrejelzéseit kiadó devizastratéga szerint legalábbis igen.

A forintot is megrángatta a meglepő cseh kamatdöntés

A Cseh Nemzeti Bank 25 bázisponttal rekord alacsonyra, 0,75 százalékra csökkentette az irányadó kamatot csütörtökön, mivel csekély az inflációs nyomás. A piac most Jean-Claude Trichet, az EKB elnökének megszólalására vár.
1
Világgazdaság Piactér