Pénz- és tőkepiac

Lemaradt a régiós devizáktól a forint

Gyengült a forint a vezető devizákkal szemben a bankközi piacon péntek kora este a reggeli szintekhez képest.

Az euró 359,4 forintra erősödött péntek estére a reggeli 358,75 forintos jegyzésről. Az euró pénteken 358,07 forint és 360,15 forint között mozgott. A svájci frank árfolyama a reggeli 330,77 forintról 331,10 forintra emelkedett, a dolláré pedig 303,91 forintról 304,33 forintra nőtt.

Fotó: stooq.com

A héten is folytatódott a forint július elején kezdődött leértékelődési hulláma az euróval szemben – írja heti összefoglalójában a CIB Bank. Az EUR/HUF
keresztárfolyam már a hét közepén 358 közelébe emelkedett, de végül a 360-as szintet nem törte át a keresztárfolyam. De a vártnál magasabb amerikai inflációs adat miatt a dollárral szemben még jobban nyílt az olló, és a forint közel 2,0 százalékot gyengült a héten az amerikai fizetőeszközzel szemben. 

A leértékelődési trend azt is eredményezte, hogy a régiós versenytársak közül is a forint teljesítménye volt a legrosszabb, így a lengyel zlotyhoz, de különösképpen a cseh koronához képest is veszített az értékéből a magyar deviza – olvasható a pénzintézet elemzésében.

CIB Bank devizapiac forint árfolyam eur/usd eur/chf eur/huf
Kapcsolódó cikkek