fizetőképesség

Túljutottak a mélyponton a háztartások

Az Intrum szakértői arra figyelmeztetnek, hogy a konjunktúra lassulása miatt még egy második hullám nélkül is lassú lehet a visszakapaszkodás.

Javult a magyar lakosság fizetőképessége

A jövedelmek emelkedése kockázatot is jelent, ha az emberek az új forrásokat nem az adósságok kiváltására használják, hanem új hitelek felvételéhez.

Ügyfélmegtartó program indul

Saját ügyfélmegtartó tájékoztató program kialakítását tervezi a Magyar Lízingszövetség a fizetőképesség határán lévő autós ügyfeleik számára. Az érintettek a kötelezettségek tömeges elengedésére nem, de azok átütemezésére számíthatnak. A szervezet célja, hogy klienseik közül minél kevesebben váljanak nem fizetővé.

OTP Alapkezelő: Sokba fog ez kerülni...

Az Egyesült Államokban patthelyzet alakult ki abban a vitában, amely az államadóság 14,3 ezer milliárd dolláros plafon értékének megemeléséről szól. A piac abban bízik, hogy a két politikai oldalnak sikerül megegyeznie az augusztus 2-i határidő előtt. Ha nem, akkor az Amerikai szövetségi kormány kifogyhat a pénzből és az USA akár fizetésképtelenné válhat – áll az OTP Alapkezelő elemzésében.

Az EU a lehetetlent próbálja megvalósítani

Bár a görög kormány túlélte a tegnapi bizalmi szavazást, de ez látszólag egyáltalán nem okozott megkönnyebbülést a közös valutánál. Valójában még mindig túl nagyok a leküzdendő akadályok, beleértve az új megszorító csomag elfogadását és törvénybe iktatását, lehetőleg a július közepére kiszabott határidő előtt – írja elemzésében az FXPro.
Világgazdaság Piactér