fordított áfa

Kisebb áfával kivédhető lenne az adócsalás

A gabonafélék és az olajos magvak áfakulcsának öt százalékra csökkentését kezdeményezi a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2018 elejétől, amikor megszűnik a fordított adózási lehetőség

Fordított áfa kérdőjelekkel

Akár 30–40 milliárd forintos plusz bevételt is hozhat a költségvetésnek, és a szektort is megtisztíthatja a fiktív vállalkozásoktól, hogy a jövő évtől fordított áfát kell alkalmazni a munkaerő-kölcsönzőknél és az iskolaszövetkezeteknél is. Persze csak ha az Európai Bizottság jóváhagyja ezt

Sertéságazat: mégis lehet fordított áfa

Hiába vonta vissza az agrártárca augusztusban a fordított áfa sertéságazatban történő bevezetési javaslatára vonatkozó közlést, a kormány most újból tárgyalta a kérdést. A tárca támogatja az elképzelést.

Sertésáfa: tajtékzanak a tenyésztők, vágóhidak zárhatnak be

Mégis bevezetik a fordított áfát a sertéságazatban, jóllehet a VM néhány hete még cáfolta, hogy erre készülnének. A lépés célja, hogy fehéredjen az ágazat, ám félő, hogy a termelők likviditási gondokkal szembesülnek majd.

Hiába tiltakoztak a sertéstartók, jöhet a fordított áfa

Bár a Vidékfejlesztési Minisztérium augusztus közepén bejelentette, hogy a sertéstartók észrevételeit figyelembe véve nem kezdeményezi a fordított áfa bevezetését a sertéságazatban, a tárca szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kormány kedden tárgyalt ennek lehetőségéről a szakértői hatástanulmányok vizsgálata után, és az élősertésre valamint a félsertésre vonatkozóan támogatta a fordított áfa kezdeményezését Európai Bizottság felé.

Cáfolják a fordított áfa kiterjesztését

Nem kezdeményezi a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a fordított áfa bevezetését a sertéságazatban. Ezt a döntést a tárca a sertéstartókkal és a szakmai érdekképviseleti szervekkel egyeztetve, javaslataikat figyelembe véve hozta meg - közölték.

Elemzők a kormány tervéről: "Kiesik egy klasszikus adócsalási lehetőség"

A kormányzat a fordított adózás további kiterjesztését kezdeményezi általános forgalmi adó tekintetében, a mezőgazdasági termékeket illetően, ami előremutató és kedvező hatású lépés, hiszen az adóhatóság az utóbbi időben sorra leplezett le áfa-visszaélésekre alakult társaságokat, vélekedett Hegedüs Sándor az RSM DTM Zrt. adópartnere. Hasonló véleményen van az Ernst&Young adóigazgatója: fehéríti a gazdaságot a fordított adózás bevezetése a mezőgazdasági termékek kereskedelmében.
1
Világgazdaság Piactér