rezsiköltség

A lakosság többségét nem viselte meg a rezsiköltségek átalakulása

A legtöbben úgy döntöttek, hogy az eddigiekhez képest takarékosabban használják a háztartási energiát.
2022.11.28 Olvasási idő:

Rezsiszámlákat égettek Olaszországban – a féktelen energiadrágulás ellen tiltakoznak

Az olasz társadalom nem kívánja lenyelni az emelkedő rezsiárakat.
2022.10.03 Olvasási idő:

Jégkockahiány lett Spanyolországban, már nem szürcsölhetnek hűs koktélt a hőségben

Már tavasszal sem tudtak készleteket felhalmozni a gyártók a megemelkedett energiaszámlák és a turisztikai kereslet kiszámíthatatlansága miatt, a hőhullámok és a rekordszámú turista pedig tovább rontja a hiányt.
2022.08.09 Olvasási idő:

Fellendült a mediterrán turizmus, mindenki a tengerpartra vágyik a perzselő hőségben

Kétévnyi bezártság után már azt sem bánják a nyaralók, ha jobban ki kell nyitniuk a pénztárcájukat. A növekvő forgalom segít átvészelni a célországoknak a megugró élelmiszer- és energiaárakat.
2022.08.09 Olvasási idő:

Magyarország az egyetlen az uniós államok közül, amely rezsicsökkentéssel védi a háztartásokat

Több országban megduplázódott a földgáz, vagy az áram ára, de arra is van példa, hogy a korábbinál négyszer-ötször kell többet fizetni ezekért a tételekért.
2022.05.22 Olvasási idő:

Magyarországon a második legolcsóbb az energia

Az EU tagállamokban a teljes energiafogyasztás 26,1 százalékát a lakossági felhasználás teszi ki – mutat rá az Eurostat.
2020.11.06 Olvasási idő:

Ócsa: 331 ezer forintba került négyzetmétere egy „A” kategóriás háznak

Nem tartja kirívónak a belügyminiszter, hogy az ócsai lakóparkban az „A” kategóriájú lakóházak négyzeméterára 260 ezer 592 forint plusz áfába (azaz 330 ezer 951 forintba) került. A PM-es Szabó Rebeka szerint átlagban 34 millió forintba került egy lakóház ára (amelyeket eredetileg a fizetésképtelenné vált devizahiteleseknek építettek) miközben vidéken 8-9 millióért lehet venni ekkora családi házakat.
2014.02.21 Olvasási idő:

GKI Orbán tervéről: megsínyli a gazdaság a külföldi tőke kiszorítását

Rossz üzenet a befektetőknek a külföldi tőke kiszorítása, ezt megsínyli a magyar gazdaság - mondta Hegedűs Miklós, a GKI Energiakutató Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek.
2012.08.27 Olvasási idő:

Indulhat a tárgyalás - Kér-e megszorításokat az IMF?

Varga Mihály, tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter a napokban azt mondta, hogy indulhatnak az IMF-tárgyalások, ha módosul a jegybanktörvény. A hiteltárgyalások megkezdése már fél éve húzódik, nagyrészt a vitatott jegybanktörvény miatt, és a hivatalos tárgyalásokon a Nemzetközi Valutaalap további kéréseket fogalmazhat meg. Elemzőket kérdeztünk, hogy melyek lehetnek a kritikus pontok.
2012.06.20 Olvasási idő:

Elemzők a kormány tervéről: "Kiesik egy klasszikus adócsalási lehetőség"

A kormányzat a fordított adózás további kiterjesztését kezdeményezi általános forgalmi adó tekintetében, a mezőgazdasági termékeket illetően, ami előremutató és kedvező hatású lépés, hiszen az adóhatóság az utóbbi időben sorra leplezett le áfa-visszaélésekre alakult társaságokat, vélekedett Hegedüs Sándor az RSM DTM Zrt. adópartnere. Hasonló véleményen van az Ernst&Young adóigazgatója: fehéríti a gazdaságot a fordított adózás bevezetése a mezőgazdasági termékek kereskedelmében.
2011.09.13 Olvasási idő: