gáztárolás

Kiadták a gáztárolási feladatot

Az október elsején záruló betárolási időszak végére a hazai földalatti gáztárolókban 2,122 milliárd köbméter gázzal kell rendelkezniük az arra kötelezetteknek.

Orosz gáz pihenne a magyar tárolókban

A Gazprom orosz energetikai nagyvállalat magyar létesítményekben tárolná a földgázt, erről a napokban állapodhat meg a magyar féllel - írta a Magyar Nemzet.

Extrém tél: márciusban volt a gázfogyasztási csúcs

A március végi, április eleji szokatlanul hideg idő miatt az elmúlt fűtési szezonban a magyarországi gázfogyasztási csúcs márciusra esett, a piaci gázkereskedők emiatt megemelkedett kitárolási igénye rendkívüli feladat elé állította a kereskedelmi gáztárolást végző E.On Földgáz Storage Zrt.-t (EFS), amely ilyenkor általában már a betárolási igények kiszolgálására készül fel.

Gondban az E.On - horvát gázt tárolnának Magyarországon

Az E.On Földgáz Storage horvátországi ügyfelek magyarországi gáztároltatásáról tárgyal, meglévői ügyfeleinek új termékeket, testre szabott konstrukciókat kínál. A piac ugyanis szűkül, ráadásul két éve megjelent egy erős versenytárs is.

A Gazprom beszállna a magyarországi gáztárolásba

Az orosz Gazprom készül a Déli Áramlat Zrt. új magyarországi tulajdonosával, az MVM-mel való együttműködésre, beszállna az itteni gáztárolásba és folyamatosan tárgyal hosszú távú gázimportszerződésünk meghosszabbításától is – közölte a Világgazdaságnak adott interjújában az orosz Gazprom Export vezérigazgatója, Alekszandr Medvegyev.

Gáztárolásban jók vagyunk

Új bővítéseket vizsgál az E.On, vezetékátadás előtt az FGSZ, születőben a Mol–Gazprom cég
1
Világgazdaság Piactér