Haiti

Másfélmillió amerikainak kell gyorsan elhagynia otthonát

Már legkevesebb 26 halálos áldozatot követelt és súlyos károkat okozott a Karib-tengeri térségben a Matthew hurrikán, amely helyi idő szerint csütörtök este éri el Florida keleti partjait. A meteorológusok és a floridai kormányzó is azt valószínűsíti, hogy a Matthew olyan pusztító lesz, mint 1992-ben az Andrew hurrikán volt, amely 65 ember életét követelte és 26 milliárd dolláros, mai árfolyamon számolva több mint 7 ezer milliárd forintos kárt okozott.

Élelmiszerhiány és éhínség Haitin Sandy után - videó

A Sandy hurrikán a Karib-térségben okozta a legnagyobb károkat, leginkább Kubát és Haitit tépázta meg. A víz ugyan már visszahúzódott Haitin, de Latin-Amerika legszegényebb államában a helyzet továbbra is katasztrofális.

A Nike Haitire küldi a hamis cipőket

Az államügyész, továbbá az eredeti jogtulajdonos Nike jóváhagyásával hamarosan a haiti földrengés áldozatai kapják meg azt a több mint ezer pár hamisított márkajelzésű sportcipőt, amelyeket közel másfél évvel ezelőtt foglaltak le Floridában.

Háromszáz EU-rendőr megy Haitira

Az Európai Unió döntése nyomán 300 francia, spanyol, olasz, holland és portugál rendőr érkezik a földrengés-sújtotta Haitira.

Haitit segítő webshopot indít a Bookline

A Bookline.hu Nyrt.és az UNICEF között 2009 decemberében létrejött együttműködés keretében a Bookline vállalta, hogy Magyarországon elsőként létrehozza és üzemelteti az UNICEF webshopot.

Haiti: adakozók vámszedői

Félezer, a haiti földrengésre utaló domainnevet jelentettek be a katasztrófát követő napokban csak az Egyesült Államokban. A címek döntő többségét valódi karitatív szervezetek regisztráltatták, ám sajtóhírek szerint rengeteg a hiszékeny adakozókra vadászó csaló is. Az FBI figyelmeztetést adott ki.
Világgazdaság Piactér