hamu

Minket is elért az izlandi vulkán-hamu: járatokat töröltek

A göteborgi, a koppenhágai és a hamburgi menetrendszerinti járatait törölte szerda reggel a Malév az izlandi Grimsvötn tűzhányó hamufelhője miatt - közölte Róna Márta, a magyar légitársaság kommunikációs igazgatója az MTI-vel szerdán.

Vulkánfelhő árnyékában az európai turizmus

Szombaton kitört Izland legaktívabb vulkánja, a Grimsvotn, hétfő délelőtt pedig egyből esésnek indult a légitársaságok és utazásszervező cégek részvényeinek az árfolyama az európai tőzsdéken. A befektetők reakciója korántsem meglepő, hiszen még mindig kísért egy másik izlandi vulkán, az Eyjafjallajökull kitörésének a rémképe, ami miatt tavaly áprilisban öt napra le kellett zárni az európai légteret, dollár százmilliós károkat okozva a légiközlekedési és turisztikai iparágnak szerte Európában. A szakértők szerint azonban most nem várható ilyen nagy felfordulás.

Beindult a krízisközpont - Közeledik a hamu

Az európai légiközlekedési felügyelet beindította a légiközlekedési kríziskoordinációs központot, miközben az izlandi hamu a brit sziget felé közeledik.

Hamu detektort vezet be az EasyJet

A fapados légitársaság olyan, infravörös érzékelő rendszert telepít repülőgépeire, amelyek nagy távolságról észlelik a vulkáni hamufelhőket.

1,8 milliárd a hamu alatt - Két év a kilábalás

A Nemzetközi Légiszállítási Szövetség (IATA) szerint a korábban feltételezettnél hamarabb jöhet rendbe az ágazat, amely 1,8 milliárd dollárt veszített az izlandi vulkánkitörés miatt.

Légi szövetség: "Irreális béremelést követelni"

A nemzetközi légi utasforgalom 2,4 százalékkal csökkent áprilisban, az izlandi vulkáni hamu miatti járattörlések hatására - közölte a Nemzetközi Légiszállítási Szövetség (IATA) vezérigazgatója.

Ryanair: Elképesztő, hogy minket bírságolnak meg

A Ryanair fapados légitársaság fellebbezést jelent be az illetékes olasz hatóság azon döntése ellen, amely szerint köteles 3 millió euró összegű bírságot fizetni a hamuhelyzetben elmulasztott szolgáltatásokért.
Világgazdaság Piactér