hozamgörbe

Esőt jelez a válságbarométer

A negatív tartományba bukott az amerikai 3 és 5 éves állampapírok hozama közti különbözet, a 2 és 10 éves papírok közti szpred is megfordulhat.

Esőt jelez a válságbarométer

A negatív tartományba bukott az amerikai 3 és 5 éves állampapírok hozama közti különbözet. A lapunknak nyilatkozó elemző szerint a 2 és 10 éves papírok közti szpred is megfordulhat.

Kétesélyes a kötvényhozamok iránya

A magyar kötvényhozamok is emelkedtek az amerikaiak után, az év hátralévő része pedig bizonytalan. Ha kedvezően alakul a helyzet, csökkenhetnek a hosszú hozamok.

Barcza: Más módon támad az infláció, a veszély nem múlt el

Az április hónap magyar inflációs adata magasabb lett a vártnál, a rövid bázisú inflációs index pedig február óta a pénzromlás ütemének emelkedését mutatja. Az euróövezet és a dollár esetében az inflációs várakozások szintén emelkedni kezdtek. Újból gyorsul az infláció itthon és külföldön – írja a Világgazdaságban Barcza György, a K&H Bank vezető közgazdásza.

Nincs korrekció az állampapírpiacon

Fundamentálisan nagyon vonzóvá vált az állampapírpiac a pénteki összedőlést követően. A hozamok 10 százalék fölött ragadnak be, és hosszabb távon sem látszik még, hogy mikor kezdhet jelentősebb korrekcióba a kötvénypiac.
1
Világgazdaság Piactér