ingatlanalap

Szenvedtek az alapok márciusban

Történelmi léptékű vagyonvesztést szenvedtek el a befektetési alapok márciusban. Friss tőke szinte csak a pénzpiaci termékekbe érkezett, érdemi hozamot viszont egyedül az ingatlanalapok szállítottak.

Szenvedtek az alapok márciusban

Történelmi léptékű vagyonvesztést szenvedtek el a befektetési alapok márciusban. Friss tőke szinte csak a pénzpiaci termékekbe érkezett, érdemi hozamot viszont egyedül az ingatlanalapok szállítottak. A befektetők az árfolyamzuhanás ellenére is kitartottak részvényeszközeik mellett.

Szárnyaltak év elején az ingatlanalapok

Az év eleji tőkepiaci korrekció nem kedvezett a részvénybefektetéseknek, a kötvényalapokat viszont januárban is vették a befektetők. A legnépszerűbbnek a vegyes eszközök bizonyultak a jegybank alapkezelői statisztikája szerint.

Alaposan bevásároltak a megtakarítók

Hatéves csúcsot döntött a befektetési jegyek értékesítése decemberben. Az alapkezelői vagyon 4,9 százalékkal nőtt 2019-ben, az év során a pénzpiaci alapokból a kötvényekbe áramlott a pénz, és megtorpant az ingatlanalapok bővülése.

Újabb csúcson a vagyonbővülés

A részvény- és a vegyes alapok is bőkezűen jutalmazták a befektetőket novemberben, az ingatlanalapok értékesítése visszaállt a szuperállampapír megjelenése előtti szintre.
Világgazdaság Piactér