interjú

Nagy dobásra készül a Trans-Sped

Az idén jelentős beruházásra készülünk, de elsősorban megszerzett pozícióinkat kívánjuk erősíteni – mondta Fülöp Zsolt, a Trans-Sped ügyvezetője.

Kiszorulhatnak az uniós piacokról a magyar fuvarozók

Súlyos anyagi és adminisztrációs teher a magyar fuvarozóknak is, hogy több uniós országban az ottani minimálbért kell fizetniük a dolgozóiknak – mondta a Világgazdaságnak Somogyi Gábor, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkára.

Polcról levehető szellemi termékek

A cél a gyakorlat számára hasznosítható eredményeket hozó kísérletek végzése – mondta a Világgazdaságnak Gyuricza Csaba, a 23 városban 12 agrárkutató intézetet összefogó Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) megbízott főigazgatója.

Nekünk is példa lehet a maláj minta

A gazdaság mellett a pénzügyi és az oktatási rendszer fejlesztése is elengedhetetlen ahhoz, hogy egy feltörekvő ország sikeres legyen – nyilatkozta lapunknak dr. Zeti Ahtar Aziz, a maláj jegybank volt elnöke

Barcza György: Trükkök nélkül csökken az adósság

Az államadósság idén 74 százalékra csökkenhet – mondta a Világgazdaságnak Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK Zrt.) vezérigazgatója. Nagy eredménynek tartja, hogy a lakosság finanszírozza az adósság 20 százalékát, de a dinamikus felfutás időszakának vélhetően vége. Devizakötvények kibocsátására is sor kerülhet Kínában, de a dollár vagy a japán piac is szóba jöhet.

Varga Mihály elmondta, mikortól lehet egy számjegyű szja

Akár 2018-ban jöhet az egyszámjegyű szja, csak akkor minden felszabaduló forrást erre kell fordítani a büdzsében – mondta a Világgazdaságnak Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter szerint a kormány a választásokra is figyelt, amikor nagyobb hiányt engedett meg, és meg kell gondolni azt is, szerezzenek-e tulajdonrészt az Erste Bankban.

Rihanna, Muse és több cirkusz a Szigeten

Aki idén is ellátogat a Sziget Fesztiválra, olyan ellenőrzésen megy majd át, mintha repülőre szállna. Mindezeken kívül nem fogják érezni a szigetelők a fokozottabb biztonsági intézkedéseket. Gerendai Károly főszervezővel arról is beszélgettünk, milyen könnyen jött Rihanna a Szigetre, miért lesz két cirkuszsátor és kiknek ajánlhatják fel a sátraikat, akik nem vinnék haza.
Világgazdaság Piactér