kereskedelmi lánc

Kiszáll Baldauf László a CBA-ból

A Baldauf Invest Kft. névértéken, összesen 300 millió forintért adja el üzletrészét, amelyet hat CBA-tulajdonos vásárol meg.

Jönnek a Spar új, modernebb üzletei

A vállalat az idén 23 milliárd forintot fordít fejlesztésre, modernizációs programjában az idén eddig több mint 2,1 milliárdot költött.

Iparűzási adó - Ennyivel fizet többet az Auchan és a Tesco

Az iparági szereplőknek kisebb terhelést jelent majd a 2013-tól életbe lépő, az iparűzési adót érintő változás, mint amennyit a szintén jövőre megszűnő ágazati különadó tett ki. Az adófizetők köre azonban szélesedik – írja Hegedüs Sándor, az RSM DTM adóüzletág-vezető partnere.

Új, magyar kereskedelmi láncot indít a Poli-Farbe

Pannon Festék Hálózat néven új kereskedelmi láncot szervez a legnagyobb magyar tulajdonban lévő festékgyártó vállalat, a Poli-Farbe Kft., amely ezáltal legnagyobb vevőinek, a családi szakkereskedéseknek igyekszik jövőt biztosítani.

"A Tesco mindenkit tisztességesen alkalmaz"

Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) minden régióra, több ezer munkavállalóra és csaknem 100 áruházra kiterjedő átfogó vizsgálata során megállapította, hogy a Tesco munkajogi és munkaügyi rendszerei szabályosan működnek, ezt a vizsgálatok során, a felügyelők is megerősítették. 2 régióban nem találtak még egyedi pontatlanságokat sem.

"Lejárjuk a lábunkat" az olcsóbb árukért

Idén is jelentős a kereskedelmi láncok közötti kereszthasználat, a vásárlók a jobb ajánlat reményében több kereskedelmi láncot is hajlandóak felkeresni – derül ki a GfK Hungária Kereskedelmi Analízisek 2010 I. félév című tanulmányából.

Piszkos trükkök bedobásával vádolják a brit Tescót

Érdekvédelmi csoportok az állítják, hogy a Tesco gazdasági erőfölényét kihasználva terjeszkedik Nagy-Britanniában, az építkezések elindítása érdekében pedig tisztességtelen eszközöket is bevet.
Világgazdaság Piactér