kötelező

Csökkent a biztosítatlan gépjárművek száma

Csökkent a hazai utakon kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás nélkül közlekedő gépjárművek száma – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Nem drágult tovább a kötelező

Hónapok óta nem nő már a kötelező ára. A biztosítók ismét jól keresnek, sokan közülük hónapok óta nem nyúltak a tarifákhoz, igaz, nem is nagyon kampányolhatnak az új ügyfelekért.

Egyre drágább a kötelező

A kötelező drágulása egyelőre nem áll meg. Az év eleje óta 20-30 százalékkal emelkedtek a díjak, az indoklás szerint a növekvő kárgyakoriság miatt. A fuvarozók tarifái még gyorsabban emelkednek, mint a személyautósokéi.

Már csak két nap a köteleződíj befizetésére

Azoknak az autósoknak, akik év végi évfordulóval kötötték újra kötelező gépjármű-felelősségbiztosításukat (kgfb, a hét végéig kell rendezniük az esedékes, baleseti adóval növelt díjrészletet.

Amiben tényleg jobban teljesítünk

Míg a tüdőgyulladás világszerte még ma is vezető halálok az öt éven aluli gyerekek körében, Magyarországon térítésmentesen biztosítják a betegséget okozó baktérium elleni védőoltást a két éven aluliak számára, és a jövő évtől kötelezővé is teszik a beadását.

Kgfb: A vidékiek jól jártak az új tarifákkal

A hétvégén elkezdődött kötelezőkampányban a vidéken élő gépjármű-tulajdonosok jártak a legjobban, akik tovább csökkenthetik biztosításuk díjukat a PBA Biztosítási Alkusz saját ügyfélkörén belül elvégzett számításai szerint. A budapesti kgfb-tarifák átlagosan egy százalékkal, a megyeszékhelyen élők kötelezője jelentősen, nyolc százalékkal növekedett. Ezzel szemben a kisebb vidéki településeken élőké tíz százalékkal csökkent. Az elmúlt egy évben átalakult a biztosítók erősorrendje is a kgfb piacán; a tavalyi Genertel & Wáberer győztes párosból csak az utóbbi maradt dobogós; mellette 2014-ben az Astra bizonyulhat a legjobbnak.

Drágult a kötelező biztosítás

A Biztosítás.hu szerint akár 1,5 millió autósnak is emelkedhet a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díja a szombaton hajnalban megjelent 2014-es biztosítási tarifák alapján. A Netrisk.hu is arra hívja fel a figyelmet, hogy hosszú évek után megáll az kgfb átlagdíjak csökkenése, és az idei kampányban akár 6-8 százalékos átlagos díjemelkedésre is számítani lehet.
Világgazdaság Piactér