Közép-Európai Egyetem

CEU: Brüsszelben a magyar válasz

Az Európai Bizottság megkapta a magyar kormány válaszát a felsőoktatási törvény módosításának ügyében küldött hivatalos felszólító levélre.

Juncker üzent Orbánnak: "Nem örülök a döntésnek"

Az Európai Unió elődszervezeteinek megalapítására emlékező, nemrégiben kiadott római nyilatkozat aláírását követően "ilyenformán rosszat mondani Brüsszelről többet árul el a kérdőív szerzőjéről, mint az EU állapotáról" - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a magyar nemzeti konzultációs kérdőívvel kapcsolatos újságírói kérdésre válaszolva csütörtökön.

Nem csitul a vihar a CEU miatt

Oktatási és tudományos intézmények és szervezetek képviselői is felszólaltak a felsőoktatási törvény módosítása ellen. Többen Áder János államfőhöz fordultak, azt kérve: ne írja alá a törvényt. New York egykori kormányzója, George Pataki támogatásáról biztosította a CEU-t, de tiltakozását fejezte ki a Nobel-díjak többségét odaítélő Svéd Királyi Akadémia is.

Steinmeier: Európa nem hallgathat, amikor Budapesten ez történik

Európa nem hallgathat, amikor a civil társadalom, illetve maga a tudomány elől veszik el a levegőt, ahogy az történik éppen Budapesten a Közép-európai Egyetemmel (CEU) - jelentette ki Frank-Walter Steinmeier német államfő az Európai Parlament (EP) keddi plenáris ülésén.

Megszavazták: a CEU-ra is szigorúbb szabályok vonatkoznak

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik. A felsőoktatási törvény módosítását 123 kormánypárti igen és 38 nem szavazattal fogadta el az Országgyűlés kedden a kormány kezdeményezésére.
Világgazdaság Piactér