közép-kelet-európa

Fitch: stabil a közép- és kelet-európai bankrendszerek kilátása

Stabil kilátással kezdhetik a jövő évet a közép- és kelet-európai bankrendszerek, de működési környezetük a térség egészét tekintve továbbra is nehéz - áll a Fitch Ratings csütörtökön Londonban ismertetett térségi helyzetértékelésében.

Nem volt jó évük a térség milliárdosainak

Vagyona apadását nézhette végig tavaly a kelet-európai régió több milliárdosa is a Forbes-lista tanúsága szerint. A leggazdagabb cseh ma már messze lehagyja a leggazdagabb ukránt.

EBRD: Rekordértékű befektetés Közép-Kelet-Európában

Rekordot döntött tavaly az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) által a közép-kelet-európai és közép-ázsiai kedvezményezett térségben végrehajtott befektetések száma és értéke is - közölték hétfőn a bank londoni székhelyén.

Látja a kiutat a válságból a közép- és kelet-európai bankpiac

A régió pénzintézetei szerint a válság ugyan hatással volt a bankrendszerre is, de a régióban stabil maradt, sőt további növekedést látnak a szakemberek. A bankok szerint a válságból való kilábalást inkább a hitelkereslet, nem pedig a kínálat fogja meghatározni.

Dübörögnek a régiós tőzsdék

Alaposan felülteljesítik a közép-, és a kelet-európai tőzsdeindexek nyugati társaikat - míg a brit a francia és a német benchmark mutató csupán 1 százalék körüli emelkedést produkált, addig a régióban a nap eddigi részében többnyire legalább 2 százalékos volt a vágta.
1
Világgazdaság Piactér