külföldi lapok

Külföldi lapok: Fogpiszkálóval vagy atombombával Magyarország ellen?

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német konzervatív lap az Európai Bizottság által Magyarországgal kapcsolatban mérlegelt eljárásokról számolt be, az ARD közszolgálati műsorszóró társaság pedig az Európai Parlamentben Magyarországról folytatott vitával kapcsolatban közölt összeállítást a Tagesschau.de című hírportálján. Több osztrák lap az Európai Néppárt frakciójának ülése és a strasbourgi EP-vita kapcsán foglalkozott Magyarországgal. A La Libre Belgique belga napilap pedig az alkotmányos ellensúlyok megszüntetésének következményeit elemezte.

Orbán Viktort utánozhatja Victor Ponta?

A Berliner Zeitung baloldali német lap és a liberális Tagesspiegel a romániai választások eredményével kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal kedden.

Handelsblatt: Forrongó bankok Magyarországon

A magyar bankszektor helyzetével, Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő parlamenti felszólalásával, valamint a Kossuth téri tüntetéssel foglalkozó írások jelentek meg kedden a külföldi sajtóban.

Economist a baltás gyilkosról: baklövés Budapesten

Magyarország, Örményország és a baltás gyilkos: baklövés Budapesten címmel írt cikket a The Economist, azzal kezdve, hogy Ramil Safarov hazatérése és szabadon engedése Közép-Európa legnagyobb diplomáciai viharainak egyikét idézte elő.

NZZ: Magyarország védi a koronáját - és állatait

A nemzeti szimbólumok megsértését tiltó törvényről és a Neo FM-re kiszabott büntetésről közölt jegyzetet a svájci Neue Zürcher Zeitung. A Libération pedig „Magyarországon a fasiszta múltat újrafogalmazza a jobboldal” címmel közölt budapesti riportot.

Mézesmadzagot és furkósbotot is kapott Orbán

Az üzleti körök lapja, a brit Financial Times, valamint vezető osztrák, német és amerikai lapok, s a svájci Neue Zürcher Zeitung is foglalkoztak csütörtökön a magyar IMF-tárgyalások megkezdéséhez adott brüsszeli jóváhagyással.

Handelsblatt: Orbán az államcsőddel kacérkodik

A Frankfurter Allgemeine Zeitung német konzervatív lap, a Die Presse konzervatív és a Der Standard liberális osztrák napilapok kommentárt közöltek kedden az EU és Magyarország viszonyáról, a Handelsblatt üzleti lap pedig az EU-IMF készenléti hitel ügyének alakulásáról írt elemzést internetes kiadásában, a New York Times a magyarországi bűnbakképzéssel foglalkozott.
Világgazdaság Piactér