külföldi

Törökország állampolgársággal csalogatja a külföldi nagybefektetőket

Ankara állampolgárságot adhat azoknak a külföldieknek, akik legalább 2 millió dollárt fektetnek be vagy legalább 1 millió dollárért vásárolnak ingatlant Törökországban úgy, hogy azt három évig nem adják el - írta a hivatalos török kormányzati közlöny csütörtökön.

Londonnak továbbra is szüksége lesz az uniós munkaerőre

Londonnak a brit EU-tagság megszűnése után is akadálytalanul hozzá kell férnie a magas szakképzettségű külföldi EU-munkavállalókhoz, akár úgy is, hogy a kormány a brit fővárosra külön bevándorlási szabályokat határoz meg - áll a London First nevű üzleti érdekképviseleti szervezet pénteken ismertetett tanulmányában.

Ömlik a külföldi munkaerő Csehországba

Csehországban ma több külföldi állampolgár dolgozik, mint a gazdasági válság előtt. 2015 végén a hivatalos kimutatás szerint 323 ezer idegen állampolgár dolgozott Csehországban, míg 2008 végén 285 ezer, azaz mintegy 38 ezerrel kevesebb. Az adatokat a külföldiek csehországi alkalmazásáról és a fekete munka elleni harcról szóló szakértői jelentés tartalmazza, amelyet rövidesen megtárgyal a cseh kormány.

Még mindig imádják a turisták Siófokot és Hajdúszoboszlót

Egész évben erős a kereslet Budapest iránt a külföldiek körében, csak októberben volt érezhető egy kis megtorpanás - írja a Magyar Nemzet szerdai számában Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkárára hivatkozva.
Világgazdaság Piactér