magas vérnyomás

Célkeresztben a "néma gyilkos"

Hetedik alkalommal tartja meg jövő kedden a Nemzetközi Hipertónia Társaság (World Hypertension League) a betegség világnapját, amihez a Magyar Hypertonia Társaság az „Éljen 140/90 alatt!” mozgalommal csatlakozik.

Vigyázat! Jöhet a gutaütés

A világ és hazánk felnőtt lakosságának egynegyede él magas vérnyomással, 10-15 év múlva pedig minden harmadik embert érint majd a szívinfarktusra és agyvérzésre erőteljesen hajlamosító betegség.

Orvosok kezdeményezték a Törődés napját

Az orvosszakmai társaságok arra kérik a lakosságot és a kezelőorvosokat, hogy minden hónapban szenteljenek egy napot egészségük megóvására. A legtöbb megbetegedést és korai halálozást a szív- és érrendszeri bajok okozzák, cél ezek megelőzése.

Megelőzhető a veszélyes magas vérnyomás

Az ország lakosságának ötöde magas vérnyomással küzd. Ezért tartank egy hónapon át térítésmentes szűrést és tanácsadást az ország 134 pontján. Fél deci tömény még mehet, jó a relaxáció, de a cigaretta árt.

Éljen 140/90 Hgmm alatt!

Nem minden beteg számára a legalacsonyabb vérnyomás érték a legkedvezőbb – derült ki az ONTARGET elnevezésű vizsgálatból, amelyet az Európai Szívgyógyászok müncheni kongresszusán ismertettek.
1
Világgazdaság Piactér