vérnyomás

Még mindig túl magas az átlagos magyar vérnyomása

Sem a magas vérnyomás betegségben szenvedők, sem az annak következtében meghaltak száma nem csökkent az elmúlt tíz évben Magyarországon. Annak ellenére sem, hogy jelentősen bővült a hipertónia ellenes gyógyszerek, valamint az egyéb intervenciók köre.
2014.05.19 Olvasási idő:

Vérnyomásszabályzó pacemakert ültettek be

Gyógyszerek nélkül csökkenthető a magas vérnyomás annak a speciális pacemakernek a segítségével, melyet Magyarországon elsőként a Semmelweis Egyetem Városmajori Klinikáján ültettek be.
2013.06.06 Olvasási idő:

Churchill vajon megrémült volna?

A szív- és érrendszeri betegségek a modern kor legnagyobb vámszedői. Megelőzésük egészségügyi és gazdasági kérdés is, a kezelések ugyanis hatalmas terhet rónak a szociális ellátórendszerekre. Az artériás életkor mérése egyszerű és hatékony mód az állapotfelmérésre, megelőzésre.
2012.01.10 Olvasási idő:

A stroke nem utazik nyári szabadságra

A Magyar Hypertonia Társaság által indított „Éljen 140/90 alatt!” mozgalom „Tudatos Törődés” alprogramja elsősorban a magasvérnyomás-betegség és a stroke összefüggéseire helyezi a hangsúlyt. A szervezők a nyári időszak lehetőségeit kihasználva kampányt szerveznek a súlyos következményekkel járó gutaütés megelőzésére.
2010.05.27 Olvasási idő:

Fél Magyarország túlsúlyos, de azt hiszi, egészségesen táplálkozik

A 18 év felettiek átlagos testtömeg-indexe a normál fölötti túlsúlyos kategóriába sorolható, a 45 évnél idősebb korosztálynak tulajdonképpen 65-70%-a elhízott.
2008.11.10 Olvasási idő:

Hosszabb életet szeretne? Másszon lépcsőt!

Egy svájci kutatás szerint a rendszeres lépcsőzés tizenöt százalékkal csökkenti a korai halálozáshoz vezető egészségi állapotok kialakulásának kockázatát. Az eredmények szerint még a kevés testmozgás is csökkenti a vérnyomást és a testzsír mennyiségét.
2008.09.01 Olvasási idő:

Halál a hírszobában – A showman elhunyt, a kardiológusok széttárják kezüket

Tim Russert, az NBC műsorvezetője június 13-án a stúdióban összeesett és meghalt. A televíziós személyiség betartotta az orvos utasításait, vérnyomáscsökkentőt szedett, és rendszeresen stressz teszten esett át. A halálával kapcsolatos kérdéseket elemzi a New York Times.
2008.06.24 Olvasási idő: