menekültügy

Kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen

Az eljárás a „Stop Soros” törvénycsomag miatt indult. Emellett bírósági szakaszba lépett a menekültügyi szabályozás miatt korábban megindított jogsértési eljárás.
2018.07.19 Olvasási idő:

Menekültügy Amerikában: sokkal szigorúbb ellenőrzések jönnek

Az Egyesült Államokba érkező menekültek száma szerdán elérte az idei költségvetésre engedélyezett 50 ezret – közölte a menekültügyi programot felügyelő amerikai külügyminisztérium.
2017.07.13 Olvasási idő:

Betesz Trumpnak a Starbucks

Tízezer menekült munkába állítását tervezi Howard Schultz, a Starbucks ügyvezető igazgatója, miután Donald Trump felfüggesztette hét közel-keleti ország állampolgárainak az Egyesült Államokba való belépését.
2017.01.30 Olvasási idő:

Donald Trump tovább szigorított menekültügyben

Donald Trump elnöki rendelettel azonnali hatállyal, meghatározatlan időre felfüggesztette pénteken a szíriai menekültek befogadását, és 120 napra felfüggesztette minden menekült beutazását az Egyesült Államokba.
2017.01.28 Olvasási idő:

Kemény kritikát kapott Magyarország: így látja a menekültpolitikát az AI

A világ leggazdagabb országai mutatják - néhány kivétellel - a legkevesebb hajlandóságot a konfliktusövezetekből menekülők befogadására, aránytalanul hatalmas terhet róva ezzel náluk sokkal szegényebb és kisebb országokra - áll az Amnesty International (AI) kedden Londonban ismertetett helyzetértékelésében.
2016.10.04 Olvasási idő:

AI: Megdöbbentő körülmények várják a menekülteket Magyarországon

A magyarországi menekültügyi helyzetről tett közzé jelentést kedden Londonban az Amnesty International (AI).
2016.09.27 Olvasási idő:

Újragondolják a menekültügyet

Ismertette javaslatterveit az Európai Bizottság a menekültügyi rendszer módosítására, a részleteken feltehetően még sok vita lesz majd az unión belül.
2016.04.06 Olvasási idő:

Magyarországot bírálja a legnagyobb emberi jogi szervezet

A menekültválság ügyében alkalmazott magyar politikát bírálja, egyben intézkedési ajánlásokat is megfogalmaz csütörtökön Londonban ismertetett átfogó tanulmányában az Amnesty International (AI).
2015.10.08 Olvasási idő:

Parlament: szűrővizsgálatra kötelezik a menekülteket

Hat törvényjavaslatot fogadtak el a parlamentben, majd indul a bürokráciacsökkentő csomag vitája. A menekültügy ma is napirenden maradt.
2015.10.06 Olvasási idő:

Tiltakozás akadályozza a forgalmat a horvát-szerb határon

Miután a horvát hatóságok részlegesen megnyitották a majdnem két napig zárva tartó Bajakovo-Batrovci határátkelőhelyet, kedd este maguk a sofőrök kezdtek tiltakozásba, és akadályozzák a forgalmat.
2015.09.22 Olvasási idő: